Onderzoek: muziek maakt bier lekkerder

© Getty Images/iStockphoto

Geluiden en muziek beïnvloeden de smaak van ons eten, dat kon je eerder al aan de lijve ondervinden met deze geluidsfragmenten die de smaak van je koffie veranderen. Belgische onderzoekers stelden nu vast dat dat ook geldt voor bier.

Voor het onderzoek gebruikten de vorsers Salvation, een bier dat geïnspireerd is op de muziek en algemene vibe van de band The Editors. Tijdens het brouwen lieten de brouwers zich leiden door het lied Oceans of Light.

Vervolgens lieten de onderzoekers 231 proefpersonen proeven van het bier. Daarvoor werden ze opgedeeld in drie verschillende groepen: de eerste groep proefde uit een kaal flesje, de tweede groep kreeg ook het speciaal ontworpen etiket te zien en de derde groep luisterde naar Oceans of Light op het moment dat ze aan de proeftest onderworpen werden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het was ook die derde groep die het bier de hoogste score gaf. Daarmee is er misschien een verklaring voor de grote alcoholconsumptie op festivals. Want zoals onderzoeksleider Felipe Reinoso Cavalho het stelde: “Het plezier dan de muziek aan de drinkervaring toevoegde, werd blijkbaar overgebracht op de smaak van het bier.” (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content