Nieuwjaar vieren, dat mag met toeters en bellen. Laat dus die champagne en oesters maar aanrukken! (Wist je trouwens dat je met een gerust hart kan genieten van beide delicatessen? Herlees hier de reportage over een bezoek aan de oesterputten van Yerseke, waar we ontdekten hoe duurzaam de oester- en champagnekweek is.)

Warme oester met aardappelpuree en romanesco

© .

Klik hier voor het recept.

Oester met salade van komkommer en quinoa

© .

Klikhier voor het recept.

Gegratineerde oesters met appel, sjalot en kerrie

© .

Klik hier voor het recept.

Gefrituurde oesters met zilte bloemkoolcrème

© Presse Citron

Klik hier voor het recept.

Gegratineerde oesters met cidersabayon

© Presse Citron

Klik hier voor het recept.

Oesters met spinazie en zeewierboter

© Presse Citron

Klik hier voor het recept.

Platte oester, tartaar van kiwi en komkommer en zalmcarpaccio

© gf

Klik hier voor het recept.

Jij wil oesters wel eens anders serveren dan traditioneel, maar wil er daarom niet meer tijd in steken? Houd het simpel en vervang de draai zwarte peper door enkele druppeltjes Tabasco. Verder verander je niets aan de klassieke opdienwijze - op ijs en met citroenpartjes. Een klein detail, maar het vormt een wereld van verschil.