Auteur Liesbeth Hobert brengt in haar boek Het Ultieme Witloof Boek een ode aan onze nationale groente. Zij vertelt over het product, somt de praktische kant op en verzamelde recepten. Kok Felix Alen stond in voor de bereiding van de vijftig witloofrecepten, waarbij Vlaamse klassiekers als fazant op z'n Brabants en witloof met ham en kaassaus.

Ook trendyer bereidingen komen aan bod, zoals bruschetta met taleggio, gestoofd witloof en rozijnen of guacamole, zalmsalade en wakame in witloofblad. Andere bekende koks die meewerkten zijn onder meer Frank Fol, Viki Geunes, Ingrid Neven, Roger van Damme en Johan Segers. De fotografie is van Frank Croes.

Het Ultieme Witloofboek: Linkeroever uitgevers, ISBN 978 90 5720 344 2. 19,95 euro.

Auteur Liesbeth Hobert brengt in haar boek Het Ultieme Witloof Boek een ode aan onze nationale groente. Zij vertelt over het product, somt de praktische kant op en verzamelde recepten. Kok Felix Alen stond in voor de bereiding van de vijftig witloofrecepten, waarbij Vlaamse klassiekers als fazant op z'n Brabants en witloof met ham en kaassaus. Ook trendyer bereidingen komen aan bod, zoals bruschetta met taleggio, gestoofd witloof en rozijnen of guacamole, zalmsalade en wakame in witloofblad. Andere bekende koks die meewerkten zijn onder meer Frank Fol, Viki Geunes, Ingrid Neven, Roger van Damme en Johan Segers. De fotografie is van Frank Croes. Het Ultieme Witloofboek: Linkeroever uitgevers, ISBN 978 90 5720 344 2. 19,95 euro.