Nostalgische spaghetti bolognese bij restaurant Tontons in Brussel

Valérie Delange © Diane Hendrikx

In haar restaurant in Ukkel geeft Valérie Delange een ereplaats aan pasta. Vandaag verklapt ze haar familierecept van de spaghetti bolognese.

Wie één keer bij Tontons is gaan eten, gaat gegarandeerd terug. Dit is een geliefd zondagavondadresje, vooral voor wie de illusie wil bewaren dat maandag nog heel ver weg is… De naam van dit restaurant (die verwijst naar de Franse cineast Georges Lautner) past als gegoten bij het nostalgische interieur. Ook de locatie, met vrij uitzicht over een plein, straalt een ongedwongen dorpssfeer uit. Soberheid draagt Valérie hoog in het vaandel, en toch heeft ze zichzelf een ambitieuze taak gesteld: de spaghetti bolognese rehabiliteren. Het geniale zit in de koninklijke behandeling die ze geeft aan het gerecht, dat al te vaak de laatste optie is voor hongerige nachtuilen.

Dat betekent niet dat haar menu saai of eentonig is, want Valérie Delange presenteert een reeks seizoensgebonden variaties op het thema pasta – haar deegschelpjes met truffelschilfers zijn zonder twijfel memorabel. De boodschap die ze tussen de regels door wil meegeven, is misschien wel dat elk gerecht, hoe volks ook, zijn plaatsje verdient, omdat elk gerecht iets vertelt over het leven van de mensen die ervan hielden. Speciaal voor deze rubriek geeft Valérie Delange een zeer persoonlijk recept mee, de spaghetti bolognese die ze alleen bereidt voor haar gezin, en niet voor Tontons.

Recept: ragù bolognese

Tontons

Dekenijstraat 69, 1180 Brussel, 02 207 03 61 – tontons.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content