Nootrobox creëert kauwbare koffieblokjes

© Nootrobox

Geen zin om ’s ochtends twee minuten te verspillen aan het prepareren van een deugddoend kopje koffie? Vind je een espressomachine in je auto ook wat decadent? Dit is volgens internetbedrijf Nootrobox dé oplossing.

Echte koffieliefhebbers gaan al langer voor het koud gebrouwen zwarte goud. Cold brew coffee zou een gezondere en sterkere variant van koffie zijn. Want nee, cold brew en iced coffee zijn zeker niet hetzelfde. Waar er bij iced coffee ijsblokjes toegevoegd worden, is cold brew een extractiemethode waarbij gemalen koffiebonen lange tijd in koud water worden geweekt. Op deze manier wordt enkel de smaak en de cafeïne aan het water afgegeven, een fantastisch lekkere oppepper volgens de fans. Omdat het water dus niet verhit mag worden neemt het totale cold brew proces tussen de 12 en 24 uur in beslag. Slik.

Natuurlijk kan je cold brew coffee ook bij verdelers aanschaffen. Zo was het Limburgse Bandit , het eerste bedrijf dat Cold Brew in België introduceerde.

Nootrobox, een bedrijf dat “voedingsstoffen voor de hersenen” ontwikkelt, heeft een tijdbesparende manier gevonden om te genieten van koud gebrouwen koffie door dit drankje om te zetten in hapklare, kauwbare blokjes, genaamd “Go Cubes”. Het bedrijf heeft zopas een Indiegogocampagne opgestart om geld in te zamelen voor hun product.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Go Cubes zijn beschikbaar in drie smaken – classic drip, mocha en latte – en iedere blok is het equivalent van een half kopje koffie. Een zakje Go Cubes is dus niet te vergelijken met een zakje gummybeertjes en absoluut niet geschikt als televisiesnack. Naast cafeïne bevatten de cubes namelijk ook nog zogenaamde ‘nootropic supplements’ die je wakker zouden houden en alerter moeten maken. Deze supplementen bevatten onder meer vitamine B en aminozuren die volgens het bedrijf perfect matchen met cafeïne om je cognitieve vermogen en je prestaties te verhogen.

Enkele Redditgebruikers analyseerden nootropics en leggen nauwkeurig uit waar ieder bestanddeel van de Go Cubes verantwoordelijk voor is en wat de (niet echt onschuldige) bijwerkingen zijn. Hoofdpijn, hartkloppingen en een verhoogde bloeddruk voeren het lijstje aan.

Edoch. Wanneer Nootropics genoeg geld bij elkaar harkt zouden de Go Cubes in november op de markt komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content