Door de coronacrisis moet het restaurant twee maanden geleden de deuren sluiten. Op 21 mei gaat het restaurant weer open, zij het dan in een ander gedaante. Deze keer staat er geen topgastronomie op het menu, wel twee soorten hamburgers: vlees en veggie. Binnen dineren is onmogelijk. Eten en drinken in de tuin kan wel en ook afhalen is mogelijk.

Normaal raak je Noma niet binnen zonder een reservatie enkele maanden op voorhand. Nu is reserveren niet mogelijk. Ook de prijzen zijn een pak lager: normaal gesproken betaal je 355 euro voor een menu. Nu heb je een hamburger voor 14 euro.

'Gekke tijden'

'Wat een gekke en onzekere tijden. Kopenhagen staat op het punt zijn restaurants te heropenen en dat geldt ook voor Noma. Maar voordat we het heropenen zoals we het kennen, veranderen we het voor even in een wijn- en hamburgerbar waar je niet hoeft te reserveren. We willen in de eerste fase van de heropening voor iedereen openstaan. Jullie zijn allemaal uitgenodigd', aldus Redzepi op Instagram.

Redzepi verandert sowieso regelmatig van koers. Begin dit jaar kondigde hij al aan dat hij drie maanden ertussenuit zou knijpen om bij vrouw en kinderen te kunnen zijn. En eind 2016 sloot hij al eens een jaar de deuren om in alle rust te werken aan een paar seizoensmenu's. En intussen heeft hij ook pop-ups in Mexico en Japan geopend, net zoals onder een brug in Kopenhagen.

Door de coronacrisis moet het restaurant twee maanden geleden de deuren sluiten. Op 21 mei gaat het restaurant weer open, zij het dan in een ander gedaante. Deze keer staat er geen topgastronomie op het menu, wel twee soorten hamburgers: vlees en veggie. Binnen dineren is onmogelijk. Eten en drinken in de tuin kan wel en ook afhalen is mogelijk. Normaal raak je Noma niet binnen zonder een reservatie enkele maanden op voorhand. Nu is reserveren niet mogelijk. Ook de prijzen zijn een pak lager: normaal gesproken betaal je 355 euro voor een menu. Nu heb je een hamburger voor 14 euro. 'Wat een gekke en onzekere tijden. Kopenhagen staat op het punt zijn restaurants te heropenen en dat geldt ook voor Noma. Maar voordat we het heropenen zoals we het kennen, veranderen we het voor even in een wijn- en hamburgerbar waar je niet hoeft te reserveren. We willen in de eerste fase van de heropening voor iedereen openstaan. Jullie zijn allemaal uitgenodigd', aldus Redzepi op Instagram.Redzepi verandert sowieso regelmatig van koers. Begin dit jaar kondigde hij al aan dat hij drie maanden ertussenuit zou knijpen om bij vrouw en kinderen te kunnen zijn. En eind 2016 sloot hij al eens een jaar de deuren om in alle rust te werken aan een paar seizoensmenu's. En intussen heeft hij ook pop-ups in Mexico en Japan geopend, net zoals onder een brug in Kopenhagen.