Voor het eerst in zijn carrière zal chef René Redzepi het bekende terrein van zijn eigen keuken verlaten. Tijdens de Olympische Spelen in Londen tekent de chef van het voor het derde jaar op rij tot beste restaurant ter wereld verkozen Noma present in het Londense luxehotel Claridge's.

Tijdens 'A taste of Noma at Claridge's' brengt Redzepi zijn Noma-concept tien dagen lang naar Londen. Voor het vijfgangenmenu zal hij zich laten inspireren door Britse seizoensgroenten. Het menu zal zo'n 240 euro kosten.

"We zijn verheugd dat we een keertje in een ander land kunnen koken en we zijn benieuwd naar wat we zullen kunnen creëren. Bovendien is de timing perfect: Noma is tussen 20 juli en 15 augustus gesloten voor renovatie", vertelt Redzepi aan Bloomberg.com.

Al zal het niet eenvoudig zijn om een tafeltje te reserveren. Maandelijks krijgt Noma zo'n 100.000 boekingen van over de hele wereld, terwijl het restaurant op slechts 450 aanvragen kan ingaan. (EH)

A taste of Noma at Claridge's, van 28 juli tot 6 augustus 2012 in het Londense Claridge's.

Voor het eerst in zijn carrière zal chef René Redzepi het bekende terrein van zijn eigen keuken verlaten. Tijdens de Olympische Spelen in Londen tekent de chef van het voor het derde jaar op rij tot beste restaurant ter wereld verkozen Noma present in het Londense luxehotel Claridge's. Tijdens 'A taste of Noma at Claridge's' brengt Redzepi zijn Noma-concept tien dagen lang naar Londen. Voor het vijfgangenmenu zal hij zich laten inspireren door Britse seizoensgroenten. Het menu zal zo'n 240 euro kosten. "We zijn verheugd dat we een keertje in een ander land kunnen koken en we zijn benieuwd naar wat we zullen kunnen creëren. Bovendien is de timing perfect: Noma is tussen 20 juli en 15 augustus gesloten voor renovatie", vertelt Redzepi aan Bloomberg.com. Al zal het niet eenvoudig zijn om een tafeltje te reserveren. Maandelijks krijgt Noma zo'n 100.000 boekingen van over de hele wereld, terwijl het restaurant op slechts 450 aanvragen kan ingaan. (EH)