Nieuwste bier op Belgische markt heet ‘Monsieur Rock’

De nieuwste telg op de Belgische biermarkt heet ‘Monsieur Rock’, een blond bier van 6,6 graden dat voorlopig nog in Londen wordt gebrouwen.

De markt van de Belgische bieren breidt verder uit. De nieuwkomer heeft de naam ‘Monsieur Rock’ en is een blond bier van 6,6 graden dat voorlopig nog in Londen wordt gebrouwen, kondigde Jean-Marie Rock, voormalig productiedirecteur in de brouwerij van Orval, aan tijdens een persconferentie. Het bier zal in heel BelgiĆ« verkrijgbaar zijn.

De bedoeling is dat de productie van “Monsieur Rock” binnen enkele jaren naar Bouillon, in de provincie Luxemburg, zal verhuizen. De initiatiefnemers Jean-Marie Rock en Jean-Didier Buisset (die de distributie zal verzorgen) hebben de benodigde vergunning verkregen om er te bouwen. Ze hopen in Bouillon 10.000 hectoliter te kunnen produceren. Ze zouden dan vier of vijf mensen kunnen tewerkstellen.

Momenteel wordt het bier nog gebrouwen door Meantime Brewing Company in Londen. Er werd niet gekozen voor een Belgische brouwerij om te vermijden dat het recept gekopieerd zou worden, legde Jean-Marie Rock uit. De bvba die Rock en Buisset oprichtten om “Monsieur Rock” te brouwen, heet Greenbrew. Cheers. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content