Nieuwpoort verwelkomt culinaire toppers voor evenement ’10 hands, 20 tastings’

Grand Cabaret © gf

Onder meer chef-kok Vincent Florizoone, mixologist Jurgen Nobels en de Londense chef Martin Zahumensky zorgen op 16 april voor culinaire verwennerij tijdens het Nieuwpoortse evenement ’10 hands, 20 tastings’.

Op 16 april vindt in Nieuwpoort het culinaire evenement ’10 hands, 20 tastings’ plaats met enkele bekende namen uit de culinaire wereld. Zo zal de Londense topchef Martin Zahumensky een vijfgangenmenu bereiden waarin het superieure vlees van de West-Vlaamse slager Hendrik Dierendonck een prominente plaats krijgt.

Vincent Florizoone, de meest schilderactige kok van de Vlaamse kust, gaat verschillende topbieren verwerken in zijn vijf gerechten. Zijn restaurant Grand Cabaret in Nieuwpoort is volgens Tim Webb, de auteur van ‘The Belgian Beer Guide’, het ‘beste bierrestaurant van BelgiĆ«’.

Daarnaast zorgt mixologist Jurgen Nobels (van ‘The Oldfashioned’ in Gent) voor vijf cocktail-pairings en Carlo Grootaert voor vijf unieke bier-pairings. Grootaert is mede-oprichter van brouwerij ‘De Struise Brouwers’ uit Oostvleteren, onlangs nog uitgeroepen tot ‘Beste Brouwerij van BelgiĆ«’ door de Amerikaanse bierwebsite RateBeer.

Het evenement wordt opgeluisterd met swingende soulbeats van Paco Velghe, uitbater van Lafayette in Oostende. Tijdens het diner belooft de organisatie een special act.

Adres: Kaai 12, Nieuwpoort. Meer info via gsmnr. 493 729 651.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content