Nieuwe tools om Bordeauxwijnen te ontdekken

© Thinkstock

De Bordeauxwijnen, symbool van een eeuwenoude traditie, treden binnen in het 2.0 tijdperk. Ontdek onze selectie websites en apps en leer alles over het rode en witte goud uit de Bordeauxregio.

1. Bordeaux.com

De officiële website van de Bordeauxwijnen is erg gebruiksvriendelijk en volledig. Je vindt er een selectie van de favorieten van de redactie, evenementen, kaarten van de wijngaarden en dergelijke meer.

2. Smart Bordeaux

Informatie nodig over een fles? Dankzij Smart Bordeaux hoeft u enkel een foto te nemen van het etiket, de barcode of de QR Code van de fles om alles te weten te komen over de wijn die overweegt te kopen
Smart Bordeaux – een officiële (en gratis) app van de Bordeauxwijnen – is onmisbaar voor wie de streek wil verkennen.

Deze zeer volledige app biedt voor elke wijn een zeer gedetailleerde fiche. Alles wordt er uit de doeken gedaan: de oogst, de aroma’s en de bijpassende gerechten. De app bevat ook informatie over wijntoerisme en gegevens over wijnboeren.

3. Bordeaux Wine Trip
Een app en wijntoeristische website voor de bezoekers van de wijngaard. Onmisbaar voor wie de Bordeauxstreek wil verkennen.

De app oogt mooi en is zeer gebruiksvriendelijk en is onderverdeeld in 7 rubrieken.

Bordeaux Wine Trip is uiterst praktisch en geeft onder meer toegang tot 17.000 fiches en meningen van toeristen. Je kan er ook zelf je mening achterlaten over de verblijven, bezoeken of degustaties en een reisboek samenstellen.

4. De Guide Quarin des vins de Bordeaux
Jean-Marc Quarin, een onafhankelijke criticus uit de Bordeauxstreek analyseert, becommentarieert en beoordeelt meer dan 4.500 Bordeauxwijnen. Je kan de wijnen opzoeken via appellatie, cru, of wijnjaar.

5. De Cercle Rive Droite des Grands Vins de Bordeaux

Naast inlichtingen over een selectie topwijnen, kan je de gemeentes met appellatie opzoeken. Met behulp van Google Maps kan je er ook de kastelen mee terugvinden.

6. Grands Vins de Bordeaux

App voor zowel neofieten als ingewijden. Je kan er informatie terugvinden over 61 wijnen die in 1855 het certificaat Château kregen. Je kan er degustatiescores mee geven, de authenticiteit van flessen mee controleren maar ook 140 kastelen mee ontdekken die lid zijn van de vereniging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content