Brussel is sinds kort een culinair adres rijker. In de voormalige inkom van de Cinéma de la Monnaie, aanpalend aan het kantoor van de Lens°ass architecten in Brussel, heeft het restaurant AUB.SVP haar deuren geopend. Je kunt er terecht voor een eerlijk ontbijt of een lekkere lunch.

De zaak werd opgestart en ingericht door architect Bart Lens, die daarmee een mooi stukje geschiedenis bewaarde. Zo bleef het opvallende gevelopschrift 'Monnaie' behouden, waardoor het pand zijn rijke voorgeschiedenis blijft uitademen.

De creatieve gerechten werden bedacht door Kenny Bernaerts, beter bekend als de rechterhand van Wout Bru in het tv-programma Master Chef, en tevens sous-chef van tweesterrenrestaurant 'Sea Grill'. Overduidelijk is dat men hier kiest voor eerlijke ingrediënten in een eerlijk en sober kader.

Op het bord komt een pain-ture van gerechten: kleine, originele gerechten met verschillende originele broodcombinaties. De broden worden bereid door Yves Guns, een artisanale bakker in Brussel. En Limburger Willy Grieten van Gip-food selecteert de unieke artisanale producten.

Wie graag het menu wil ontdekken, kan afzakken naar de Schildknaapsstraat 36 in Brussel. Misschien nog een laatste tip: de tl-lampen kleuren groen of rood om te vertellen of de zaak open of gesloten is. (ADC)

Brussel is sinds kort een culinair adres rijker. In de voormalige inkom van de Cinéma de la Monnaie, aanpalend aan het kantoor van de Lens°ass architecten in Brussel, heeft het restaurant AUB.SVP haar deuren geopend. Je kunt er terecht voor een eerlijk ontbijt of een lekkere lunch.De zaak werd opgestart en ingericht door architect Bart Lens, die daarmee een mooi stukje geschiedenis bewaarde. Zo bleef het opvallende gevelopschrift 'Monnaie' behouden, waardoor het pand zijn rijke voorgeschiedenis blijft uitademen. De creatieve gerechten werden bedacht door Kenny Bernaerts, beter bekend als de rechterhand van Wout Bru in het tv-programma Master Chef, en tevens sous-chef van tweesterrenrestaurant 'Sea Grill'. Overduidelijk is dat men hier kiest voor eerlijke ingrediënten in een eerlijk en sober kader. Op het bord komt een pain-ture van gerechten: kleine, originele gerechten met verschillende originele broodcombinaties. De broden worden bereid door Yves Guns, een artisanale bakker in Brussel. En Limburger Willy Grieten van Gip-food selecteert de unieke artisanale producten. Wie graag het menu wil ontdekken, kan afzakken naar de Schildknaapsstraat 36 in Brussel. Misschien nog een laatste tip: de tl-lampen kleuren groen of rood om te vertellen of de zaak open of gesloten is. (ADC)