Punches zijn terug van weggeweest. Een jaar na de Tiki-hype in Antwerpen, waar exotische cocktails op basis van rum rijkelijk geconsumeerd werden, slaat het Jamaïcaanse rummerk Appleton Estate Rum zijn tenten op in de Arteveldestad voor een soortgelijk tijdelijk project in de Hoogpoort. Van donderdag 9 april tot en met zaterdag 23 mei wordt de Gentse cocktailbar Old Fashioned omgetoverd tot de Appleton Estate Punch Bar, naar het voorbeeld van de 'punch only'-bars in New York en Londen. Hier dus geen Tiki-drankjes Gin Tonic's, maar creatieve, originele punches, onder meer met de rum van het huis.

De punch, ontstaan in Indië en in de 17e eeuw overgewaaid naar Europa, kende zijn hoogdagen in de Roaring Twenties en de jaren '50 en '60 van vorige eeuw. Nu zijn ze aan een revival bezig. Ze worden nog altijd in hun eigen specifieke bowl en met hun eigen aangepaste glazen geserveerd, maar tegenwoordig vind je ze ook in allerlei hedendaagse varianten.

Zes weken lang kunnen Gentenaars zich laten onderdompelen in de wereld van de originele punch. De kaart van de nieuwe pop-upbar bevat zes creatieve recepten. Daarnaast nodigt Steve Okhuysen, mixologist en eigenaar van de Old Fashioned, ook elf bartenders uit eigen land en Nederland uit, waaronder Jan van Ongevalle (The Pharmacy, Knokke), Jeroen Van Hecke (l'Apereau, Blankenberge) en Timo Jansen (Door 74, Amsterdam). Zij brengen telkens hun eigen recept mee en zorgen voor 'de Appleton punch van de week'. (DB)

Appleton Estate Punch Bar - by Old Fashioned

Hoogpoort 19, 9000 Gent

Van donderdag 9 april tot en met zaterdag 23 mei

Open van woensdag t.e.m. zaterdag van 17u tot 2u

Punches zijn terug van weggeweest. Een jaar na de Tiki-hype in Antwerpen, waar exotische cocktails op basis van rum rijkelijk geconsumeerd werden, slaat het Jamaïcaanse rummerk Appleton Estate Rum zijn tenten op in de Arteveldestad voor een soortgelijk tijdelijk project in de Hoogpoort. Van donderdag 9 april tot en met zaterdag 23 mei wordt de Gentse cocktailbar Old Fashioned omgetoverd tot de Appleton Estate Punch Bar, naar het voorbeeld van de 'punch only'-bars in New York en Londen. Hier dus geen Tiki-drankjes Gin Tonic's, maar creatieve, originele punches, onder meer met de rum van het huis.De punch, ontstaan in Indië en in de 17e eeuw overgewaaid naar Europa, kende zijn hoogdagen in de Roaring Twenties en de jaren '50 en '60 van vorige eeuw. Nu zijn ze aan een revival bezig. Ze worden nog altijd in hun eigen specifieke bowl en met hun eigen aangepaste glazen geserveerd, maar tegenwoordig vind je ze ook in allerlei hedendaagse varianten.Zes weken lang kunnen Gentenaars zich laten onderdompelen in de wereld van de originele punch. De kaart van de nieuwe pop-upbar bevat zes creatieve recepten. Daarnaast nodigt Steve Okhuysen, mixologist en eigenaar van de Old Fashioned, ook elf bartenders uit eigen land en Nederland uit, waaronder Jan van Ongevalle (The Pharmacy, Knokke), Jeroen Van Hecke (l'Apereau, Blankenberge) en Timo Jansen (Door 74, Amsterdam). Zij brengen telkens hun eigen recept mee en zorgen voor 'de Appleton punch van de week'. (DB)