Nieuwe opleiding leert je koken op sterrenniveau

© Getty

Koken is wetenschap en dat verdient een gedegen opleiding. Daar speelt Syntra nu op in.

Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken bij de sterren is wetenschap en vereist heel wat kennis. Om aan de stijgende vraag daarnaar tegemoet te komen, ontwikkelde Syntra West-Vlaanderen en Syntra Limburg nu een nieuwe opleiding: Foodlab Specialist.

De opleiding Foodlab specialist is een traject waar gefocust wordt op het begrijpen en beïnvloeden van verschillende voedingsprocessen. Binnen deze opleiding leren cursisten, onder leiding van een coach-docent, de nieuwste (wetenschappelijke) kooktechnieken. Ze leren onder andere fermenteren, vriesdrogen, centrifugeren, destilleren met een rotatieverdamper, vacumeren en gebruik maken van ultrasone geluidsgolven.

Om te experimenteren met de theorie kunnen cursisten aan de slag in een foodlab dat specifiek voor deze opleiding gebouwd wordt. Dit lab is voorzien van alle nieuwste installaties en machines die nodig zijn om een culinaire wetenschapper te worden.

De opleiding duurt twee jaar, start in november en is gericht op wie al in een keuken werkt. Meer informatie vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content