Nieuwe Martinibar geopend in Antwerpen

In de Antwerpse Oude Vismijn heeft Martini een nieuwe, luxueuze bar geopend.

Antwerpen is een hotspot rijker: in de Oude Vismijn aan de Scheldestraat heeft een fonkelnieuwe, Martinibar de deuren geopend. Het interieur, bedacht door ontwerpbureau Puresang, oogt naar goede gewoonte bijzonder stijlvol, elegant, zonder franjes, en straalt de kosmopolitische luxe van het merk uit.

Blikvanger is de halfronde muur met de contouren van het Martinilogo, omzoomd met een langgerekte zwarte zitbank en tafeltjes. Daarnaast biedt ook een centraal opgestelde, grillig gevormde module voor de gouden bar comfortabele lederen zitplaatsen. Warme tinten als beige, mosterdgeel en zwart moeten in combinatie met de organische structuren voor een behaaglijk en gezellig gevoel zorgen.

De drankenkaart werd opgevat als een magazine en zal regelmatig wisselen van inhoud. Denk aan klassiekers als de Martini Royale of een glaasje spumante, maar ook aan de Moneypenny of de Blossom Bellini voor de dames en de Mile High Club of Negroni voor de heren. Je kan er uiteraard ook terecht voor de betere Italiaanse wijn en champagne. Dj’s zorgen op tijd en stond voor muziek.

Exclusieve locaties

Martini heeft iets met exclusieve locaties. Het Italiaanse vermoutmerk opende eerder pop-up Terrazza’s op een boot in Luik en onder een kunstwerk van Arne Quinze in Brussel. De hoofdstad telt intussen ook een stijvolle Martinibar in een oude kerk in Elsene en eentje aan de chique Waterloolaan.

En als we de klok verder terugdraaien, tot 1961, dan werd de trend in België gezet met de bar op de bovenste verdieping van de Martini-toren in de hoofdstad, waar onder anderen Adamo en Eddy Merckx hun huwelijksreceptie hielden, Marlène Dietrich kwam optreden en de Brusselse beau monde kind aan huis was.

Met de opening van de toenmalige Martinibar aan de Antwerpse Lange Gasthuisstraat werd in 2003 opnieuw aangeknoopt met deze traditie. Maar de zaak ging vorig jaar toe. Nu kunnen alle Antwerpenaren opnieuw terecht op een exclusieve locatie van het Italiaanse drankenmerk voor een cocktail (of twee, of drie). (DB)

Donderdag 12 en vrijdag 13 december is de Martini Bar Antwerp open voor genodigden. Vanaf zaterdag 14 december is de place to be open voor het grote publiek. Adres: Martini Bar Antwerp, Scheldestraat 11. Van woensdag tot zaterdag van 16u tot 1u, en zondag van 12u tot 20u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content