Brussel heeft er een hotspot bij: de Martini Bar, fonkelnieuw en ondergebracht in een mooi pand aan de Waterloolaan, in hartje Louizawijk. Uitbater Francesco Ravo is niet aan zijn proefstuk toe, want sinds 2009 ook mede-eigenaar van Spirito Martini, een club met een restaurantgedeelte in een voormalige Brusselse kerk. De zaak viert momenteel haar derde verjaardag.

Knipoog naar het verleden

Het interieur is net als in Elsene onder handen genomen door het Antwerpse bureau Pure Sang en oogt bijzonder stijlvol en elegant. Blikvanger is de centrale bar, omgeven door lage tafels en uitnodigende zithoeken. Warme tinten als zwart, beige en camel zorgen in combinatie met donker hout en bruin marmer voor gezelligheid. Vilt en leder, én de vintage lampen geven het interieur een glamoureus tintje en retro-allures.

Die knipoog naar het verleden past alvast bij Martini. In de jaren zestig schreef het immers jetsetgeschiedenis met de zogenaamde Martini Terrazza's, een panoramisch horecaconcept dat in 1948 eerst de bovenste verdieping van een pand op de Champs-Elysées in Parijs veroverde en in 1961 ook in Brussel geïntroduceerd werd.

3-in-1

In de loop der jaren heeft het Italiaanse drankenmerk een mooie reputatie opgebouwd met zijn bars. Denk aan de bar aan de Dolce & Gabbana flagshipstore in Milaan. Met de Martini Bar Brussels wordt de lijn doorgetrokken naar onze hoofdstad.

Wie na de werkuren of een dagje shoppen wil genieten van een glaasje Martini bubbels of een Martini Royale, weet waarnaartoe. Later op de avond kun je er terecht voor fusiongerechten, cocktails of het stevigere benenwerk. (DB/WD)

Martini Bar Brussels, Waterloolaan 36-37, 1000 Brussel. Open van maandag tot donderdag, van 17u tot 01u en op vrijdag en zaterdag van 17u tot 03u.

Brussel heeft er een hotspot bij: de Martini Bar, fonkelnieuw en ondergebracht in een mooi pand aan de Waterloolaan, in hartje Louizawijk. Uitbater Francesco Ravo is niet aan zijn proefstuk toe, want sinds 2009 ook mede-eigenaar van Spirito Martini, een club met een restaurantgedeelte in een voormalige Brusselse kerk. De zaak viert momenteel haar derde verjaardag.Knipoog naar het verledenHet interieur is net als in Elsene onder handen genomen door het Antwerpse bureau Pure Sang en oogt bijzonder stijlvol en elegant. Blikvanger is de centrale bar, omgeven door lage tafels en uitnodigende zithoeken. Warme tinten als zwart, beige en camel zorgen in combinatie met donker hout en bruin marmer voor gezelligheid. Vilt en leder, én de vintage lampen geven het interieur een glamoureus tintje en retro-allures.Die knipoog naar het verleden past alvast bij Martini. In de jaren zestig schreef het immers jetsetgeschiedenis met de zogenaamde Martini Terrazza's, een panoramisch horecaconcept dat in 1948 eerst de bovenste verdieping van een pand op de Champs-Elysées in Parijs veroverde en in 1961 ook in Brussel geïntroduceerd werd.3-in-1In de loop der jaren heeft het Italiaanse drankenmerk een mooie reputatie opgebouwd met zijn bars. Denk aan de bar aan de Dolce & Gabbana flagshipstore in Milaan. Met de Martini Bar Brussels wordt de lijn doorgetrokken naar onze hoofdstad. Wie na de werkuren of een dagje shoppen wil genieten van een glaasje Martini bubbels of een Martini Royale, weet waarnaartoe. Later op de avond kun je er terecht voor fusiongerechten, cocktails of het stevigere benenwerk. (DB/WD) Martini Bar Brussels, Waterloolaan 36-37, 1000 Brussel. Open van maandag tot donderdag, van 17u tot 01u en op vrijdag en zaterdag van 17u tot 03u.