In België gaat het politiek debat over de kleur van vuilniszakken, in Rusland worden voorstellen gedaan over de naam van een drankje. Zo wil de Russische premier Dmitri Medvedev het Amerikaanse exceptionalisme doorbreken door de 'Americano'-koffie te herbenoemen tot 'Russiano'.

Dat voorstel lanceerde de premier op een ontmoeting van regeringsleiders van de Euraziatische economische unie. De oorspronkelijke benaming vindt Medvedev voor het gebied van de Sovjet-Unie "politiek incorrect". Volgens mediaberichten hebben cafés in Jekaterinburg en op de Krim de daad al bij het woord gevoerd.

Een 'Americano' is een zwarte, lichte espressokoffie. Het bevat iets meer water dan ons dagelijks kopje en wordt standaard zonder melk gedronken. Of aan de andere kant van de oceaan binnenkort ook White Americans zullen worden geserveerd in cocktailbars, is voorlopig nog koffiedik kijken. (Belga/EK)

In België gaat het politiek debat over de kleur van vuilniszakken, in Rusland worden voorstellen gedaan over de naam van een drankje. Zo wil de Russische premier Dmitri Medvedev het Amerikaanse exceptionalisme doorbreken door de 'Americano'-koffie te herbenoemen tot 'Russiano'. Dat voorstel lanceerde de premier op een ontmoeting van regeringsleiders van de Euraziatische economische unie. De oorspronkelijke benaming vindt Medvedev voor het gebied van de Sovjet-Unie "politiek incorrect". Volgens mediaberichten hebben cafés in Jekaterinburg en op de Krim de daad al bij het woord gevoerd. Een 'Americano' is een zwarte, lichte espressokoffie. Het bevat iets meer water dan ons dagelijks kopje en wordt standaard zonder melk gedronken. Of aan de andere kant van de oceaan binnenkort ook White Americans zullen worden geserveerd in cocktailbars, is voorlopig nog koffiedik kijken. (Belga/EK)