Nieuwe kookboeken op de Boekenbeurs

Welke nieuwe culinaire titels worden zoal uitgestald op de Antwerpse Boekenbeurs? Een overzicht.

De Boekenbeurs, zeg maar de hoogmis voor elke Vlaamse boekenfanaat, is ook jaarlijks een interessante ontdekkingstocht op culinair gebied. Naast workshops en signeersessies van menig chefkok en foodie, is het ook uitkijken naar nieuwe kookboeken die er voorgesteld worden.

Een kleine greep uit het grote aanbod.

Gehakt (24,95 euro, uitgave van Borgerhoff & Lamberigts)De Gentse tv-kok Wim Ballieu laat ons creatief omgaan met verschillende soorten gehakt (zelfs vegetarisch) met meer dan tachtig verschillende recepten. Vernieuwend, verrassend, lekker en eenvoudig te bereiden.

Duizend mijl, 1001 smaken (29,99 euro, Lannoo)
Een culinaire roadtrip dwars door la bella Italia met grillspecialist Peter De Clercq als gids. De lokale dorpjes, de typische streekproducten en de heerlijke keuken vormen zijn grote inspiratiebronnen voor dit Italiaanse kookboek

Bordje Bier (27,50 euro, Davidsfonds Uitgeverij)
Auteur Erik Verdonck verzamelt samen met bierkok Hilaire Spreuwers, brouwer Bart Durlet en biercoach Ariël Meusen veertig klassieke en vernieuwende recepten met bijbehorende bieren. Van kreeftensalade met Rodenbach tot brownies met stout en yoghurtijs: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Koken met Trappistenbier (27,50 euro, Davidsfonds)
Dat trappisten ook lekker smaken in het bord, toont deze receptenbundel van de chefs van Hotelschool Spermalie. Zij koppelden toppers als Orval, Rochefort, Westmalle, Westvleteren aan voor-, hoofd- en nagerechten.

Puur eten dat je gelukkig maakt (24,99, Uitgeverij Lannoo)
In haar vijfde kookboek – sinds september in de rekken – gaat Pascale Naessens nóg dieper in op haar culinaire beschouwingen en levensstijl die zo hard aanslaan in de Vlaamse huiskamers. Pure keuken, pure recepten, pure smaken. En dat zonder uren in de keuken te staan.

Mijn Oogst (29,99 euro, Manteau)
Niet zijn koelkast maar zijn moestuin bepaalt wat Wim Lybaert eet. Wie hem op het kleine scherm aan het werk ziet, weet dat dat tot heerlijke gerechten resulteert. Naast recepten tref je in zijn boek ook oogsttips, overzichtelijke fiches hoe je elke groente kweekt en bijhorende verhalen.

Fourplay (27,50 euro, Davidsfonds Uitgeverij)
Van winterse currysoep tot quinoapasta met pompoen, feta en walnoten; en van olijfolie flatbreads met pruimen tot rodebietenpizza of courgette-maïsburgers. Het eerste kookboek van foodblogster Princess Missia – echte naam Marta Majewska is er eentje voor de vegetariërs. De recepten zijn origineel, gezond én makkelijk te bereiden

Thursday Dinners (24,99 euro, Lannoo)
Het kookboek, genoemd naar de gelijknamige foodblog, gaat over homey food dat iedereen kan maken, bundelt smaakvolle gerechten met eerlijke producten en is beïnvloed door reizen en inspirerende personen.

De mijne is de beste (24,99, Manteau)
Heel origineel kookboek van – Filip Jans, Jurgen & Sven Campens – rond de spaghetti bolognese, het gerecht bij uitstek waarover iedereen een mening heeft. 19 foodies, chefs of culinaire avonturiers geven hun keukengeheimen prijs, telkens met een bijzonder spaghetti-verhaal erbovenop. Van Wim Opbrouck en Yves Desmet tot Maria Landis. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content