Nieuwe koffieapparaat van Nespresso onthoudt koffievoorkeur

In september lanceert Nespresso de ‘U’, een modulaire koffiemachine met mobiele kophouder, verwijderbare capsulehouders en milieuvriendelijke technologie.

In september lanceert Nespresso de ‘U’, een modulaire koffiemachine die in elk interieur past. Nieuw zijn de mobiele kophouder, de verwijderbare capsulehouders en de milieuvriendelijke technologie. Dat de machine onthoudt hoe de gebruiker zijn koffie graag drinkt, is ook handig.
Dankzij de interface met touchscreen onthoudt de ‘U’ hoe de laatste gebruiker zijn koffie graag drinkt. De keuze valt tussen de drie voorgeprogrammeerde koffievolumes Ristretto, Espresso of Lungo en uiteraard niet tussen zwart, met melk of met suiker. De functie is slechts voorzien op één en niet op meerdere gebruikers.

De ‘U’ beschikt over een afgerond, langwerpig waterreservoir dat eenvoudig te verschuiven is. Handig zijn ook de magnetische accessoires die dienstdoen als houders voor koffiecapsules en lepeltjes. Ook de u-vormige tashouder vooraan is mobiel en geschikt voor zowel grote als kleine koppen. De verwijderbare onderdelen maken dat het toestel in elke ruimte past. Voor een perfecte aansluiting bij het interieur maak je een keuze uit de kleuren zwart, grijs, oranje of crème.

Een koffiemachine dat zichzelf bedient

Het aantal handelingen dat nodig is om de perfecte kop koffie uit de ‘U’ te toveren is ook beperkt ten opzichte van de vorige Nespresso-machines. Zodra je de koffiecapsule in de houder legt en de gleuf toeschuift, start het koffieproces vanzelf. Datzelfde systeem zorgt er eveneens voor dat de koffie-extractie na de gewenste duur automatisch stopt. De machine werpt de capsule vervolgens zelf uit.

Wordt de ‘U’ negen minuten niet bediend, dan schakelt het apparaat zichzelf uit, een energiebesparende en dus milieuvriendelijke eigenschap. Tenslotte lieten de makers van de ‘U’ het revolutionaire idee achter Nespresso – dat iedereen thuis een perfecte Espresso kan klaarzetten – niet achterwege.(JK)

De U kost 129 euro en is vanaf september 2012 verkrijgbaar via de Nespresso Club (0800 162 64) of op de website, in de drie Nespresso Boutiques in België (Brussel, Antwerpen, Luik) en in geselecteerde partnerzaken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content