Nieuwe hotspot in Brussel: restaurant ‘Brewed By Nature’, om de ingrediënten van bier te herontdekken

© /

De hele maand oktober palmt het jonge keukentalent Alex Joseph de bovenste verdieping van een historisch pand aan de Grote Markt in voor een culinaire ontdekkingstocht langs de natuurlijke ingrediënten van bier.

Op 1 oktober opent in het historische centrum van Brussel een opmerkelijk pop-uprestaurant de deuren. ‘Brewed by Nature‘, zoals het culinaire project werd omgedoopt, strijkt neer op de vierde verdieping van het historische pand waar de bekende brasserie Le Roy d’Espagne onderdak heeft. Eten doe je met een schitterend zicht op de Grote Markt.

‘Brewed by Nature’ staat onder leiding van de jonge talentvolle Californische chef Alex Joseph, die in de bovenstad Rouge Tomate uitbaat. De kaart zal er helemaal in teken staan van onze nationale trots: bier, meer bepaald de natuurlijke ingrediënten van het gerstenat, zoals gerst en hop, die uit onze keuken wat zijn verdwenen.

‘Belgen zijn hun voeling met bier en met de natuurlijke ingrediënten van bier verloren’, zegt hij. De Californische chef wil het tij doen keren en ons deze producten laten herontdekken via een aangepast zesgangenmenu. Hij haalde de mosterd voor enkele van zijn recepten in Bekoji, Ethiopië, waar hij de atleten van het Ethiopisch Olympisch team ontmoette.

‘Hun dieet is onder andere gebaseerd op gerst uit de lokale gerstvelden’, ontdekte hij. ‘Het geeft hen extra kracht om hun zware trainingen af te ronden en sterke prestaties neer te zetten. Belgen kennen gerst voornamelijk als hoofdbestanddeel van bier, maar zijn het supergraan helemaal uit het oog verloren in de keuken.’

Nieuwe hotspot in Brussel: restaurant 'Brewed By Nature', om de ingrediënten van bier te herontdekken

‘Brewed By Nature’ is ook een lust voor het oog. Want voor een totaalervaring werd beroep gedaan op Nele Ost, dochter van de bekende bloemsierkunstenaar Daniël Ost. Zij vertaalde het verhaal rond de natuurlijke ingrediënten van bier naar het interieur van het restaurant. (DB)

Adres: ‘Brewed By Nature’, Boterstraat 45, 1000 Brussel. Open van 1 tot 31 oktober.

Voor een zesgangenmenu, met aangepaste bieren, betaal je 50 euro voor een zesgangendiner en 45 euro voor een vijfgangenlunch. Reserveren is verplicht, want het aantal couverts is beperkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content