Nieuwe Franse Michelingids: Piet Huysentruyt behoudt ster

Piet Huysentruyt © /

Frankrijk telt twee nieuwe driesterrenrestaurants, allebei gelegen vlakbij Parijs. De Belgische chef Piet Huysentruyt, die in de Ardèche hoge toppen scheert met zijn restaurant ‘Likoké’, behoudt zijn ster.

In Parijs zijn maandag naar jaarlijkse gewoonte weer een pak Michelinsterren uitgedeeld. Frankrijk krijgt er twee nieuwe driesterrenrestaurants bij, die beide gelegen zijn in Parijs: het gaat om het “Plaza Athénée” van sterrenchef Alain Ducasse en “Le Cinq” van de Bretonse chef Christian Le Squer. Dat is maandag bekendgemaakt bij de publicatie van de nieuwe editie van de prestigieuze restaurantgids.

Nieuwe Franse Michelingids: Piet Huysentruyt behoudt ster

Piet Huysentruyt en zijn keukenteam van Likoké.

De Belgische chef Piet Huysentruyt, die in de Ardèche hoge toppen scheert met zijn restaurant “Likoké“, behoudt zijn ster.

Ducasse kreeg tegelijk ook slecht nieuws, want zijn restaurant “Le Meurice” moet het voortaan met één ster minder stellen. “Le Relais Bernard Loiseau” in Saulieu, in de Bourgogne, moet eveneens een ster afgeven en gaat van drie naar twee sterren.

Tien eetgelegenheden kregen twee sterren. Vijf van die tien restaurants liggen in Parijs: “Sylvestre” van Sylvestre Wahid, “Le Gabriel” van Jérôme Banctel, “Le Grand Restaurant” van Jean-François Piège, “L’Abeille” van Christophe Moret en “Histoires” van Mathieu Pacaud. Voor de vijf andere etablissementen moet je naar Bordeaux (“La Grande Maison” van Joël Robuchon), Colmar (“JY’S” van Jean-Yves Schillinger), Megève (“1920” van Julien Gatillon), Mougins (“Paloma” van Nicolas Decherchi) en Wingen-sur-Moder (“Villa René Lalique” van Jean-Georges Klein). Daarnaast kregen ook 42 restaurants hun eerste ster.

In totaal telt de nieuwe editie van de restaurantgids meer dan 600 sterrenrestaurants. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content