Nieuwe editie Chocoladesalon verenigt Belgische specialiteiten

© .

Voor het vijfde jaar op rij verwelkomt Brussel van 2 tot 4 maart het Chocoladesalon, voor een nieuw eerbetoon aan Belgische chocolade in al zijn vormen en gedaanten. De editie van dit jaar brengt hulde aan de creativiteit en passie binnen de stiel.

Culinaire ontdekkingen en initiaties, prikkelingen voor de zintuigen, tentoonstellingen,… Tijdens deze editie 2018 mogen bezoekers van alle leeftijden zich aan talloze nieuwigheden verwachten. Zo ontmoeten twee Belgische tradities elkaar dit jaar: biermerk Duvel neemt een prominente plaats in om degustaties aan te bieden, demonstraties te houden en gesprekken te leiden over de combinatie van bier en chocolade.

Niet alleen de smaakpapillen worden verwend op het Chocoladesalon, ook de ogen krijgen een spektakel te verwerken. In een paasei-expositie steken verschillende chocolatiers elkaar naar de kroon om het allermooiste ei tentoon te stellen.

Uitpuilende agenda

Ook de traditionele fotogenieke modeshow met chocoladejurken is weer van de partij en bezoekers kunnen de handen uit de mouwen steken op talloze workshops. Op het podium van de Pastry Show verschijnen ieder uur andere grote meesterbanketbakkers en meesterchocolatiers om hun beste chocoladegerechten te maken en professionele tips te verklappen. Onder andere Eric Fernez (D’Eugénie à Emilie**) en Christophe Hardiquest (Bon Bon**) bevestigden hun komst al.

Verder valt er nog te genieten van heel wat proefsessies, kan je op de beurs de nieuwste culinaire boeken leren kennen en laten signeren, ontdek je het verhaal achter (eerlijke) chocolade en leer je alles over pairing met koffie en zelfs wijn. Genoeg te doen dus voor fans van chocolade!

Praktisch

Tour & Taxis, Havenlaan 86c, Brussel

Van vrijdag 2 maart tot zondag 4 maart 2018

Geopend van 10 tot 19 u. op vrijdag en zaterdag / van 10 tot 18 u. op zondag

Tickets hier verkrijgbaar

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content