Duvelkenners weten dat het speciaalbier traditioneel met twee hopsoorten wordt gebrouwen, zijnde Saaz-Saaz (de basis voor Duvel) en Styrian Golding. Voor Duvel Tripel Hop mag het iets meer zijn en wordt er één verrassende hopvariëteit aan toegevoegd, waardoor een rijker smaakpalet ontstaat.

De toegevoegde hopsoort wordt tot het laatste moment geheim gehouden. Vorig jaar was dat de frisse Amerikaanse hop Mosaic, het jaar voordien de Japanse aromatische Sorachi Ace. Deze keer gaat het speciaalbier opnieuw de Amerikaanse toer op met de toevoeging van Equinox. De hop heeft naast de aroma's van pompelmoes en citroen ook een vleugje groene peper. Twijfel niet: de combinatie is opnieuw een topper.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt het speciaalbier opnieuw gelimiteerd gebrouwen.

Duvel Tripel Hop, anno 2015, is nu verkrijgbaar bij de bierhandel, in de meeste supermarkten en de gespecialiseerde biercafés. (DB)

Duvelkenners weten dat het speciaalbier traditioneel met twee hopsoorten wordt gebrouwen, zijnde Saaz-Saaz (de basis voor Duvel) en Styrian Golding. Voor Duvel Tripel Hop mag het iets meer zijn en wordt er één verrassende hopvariëteit aan toegevoegd, waardoor een rijker smaakpalet ontstaat. De toegevoegde hopsoort wordt tot het laatste moment geheim gehouden. Vorig jaar was dat de frisse Amerikaanse hop Mosaic, het jaar voordien de Japanse aromatische Sorachi Ace. Deze keer gaat het speciaalbier opnieuw de Amerikaanse toer op met de toevoeging van Equinox. De hop heeft naast de aroma's van pompelmoes en citroen ook een vleugje groene peper. Twijfel niet: de combinatie is opnieuw een topper. Naar jaarlijkse gewoonte wordt het speciaalbier opnieuw gelimiteerd gebrouwen. Duvel Tripel Hop, anno 2015, is nu verkrijgbaar bij de bierhandel, in de meeste supermarkten en de gespecialiseerde biercafés. (DB)