Nieuwe conceptbar ‘Noen’ opent de deuren in Mechelen

© Instagram

De Mechelse binnenstad heeft er weer een origineel adresje bij. Zo kan je op de Leermarkt gaan ontbijten of lunchen in ‘Noen’.

De Mechelse binnenstad heeft er weer een origineel adresje bij. Zo kan je op de Leermarkt gaan ontbijten of lunchen in ‘Noen’. Maar ‘Noen’ wil ook meer zijn dan enkel ontbijt- en lunchbar. Het wil ook een gezellig plek zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen deelnemen aan activiteiten zoals een kappersbeurt bij Be Well of kunnen genieten van de muziek van gastoptredens. Knack Weekend sprak met Jolijn Gyssels, de vrouw die samen met haar vriend Bart Lenaerts aan het roer staat van ‘Noen’.

Met de opening van een eigen ontbijt- en lunchbar waagden Jolijn Gyssels en Bart Lenaerts uit Mechelen zich aan een nieuw avontuur. Het koppel was actief in sectoren die mijlenver verwijderd lagen van de horeca, maar dat hield ze niet tegen om de sprong in het diepe te wagen.

Voor de locatie van hun nieuwe horecazaak viel hun oog op een pand op de Leermarkt, een groot, maar relatief rustig, plein in het centrum van de stad. Na de verbouwingen was het eindelijk zo ver: ‘Noen’ opende de deuren voor het grote publiek. Vandaag staat Jolijn in de zaal en Bart tovert heerlijke gerechten op de borden.

Knack Weekend sprak met Jolijn Gyssels over het nieuwe leven in ‘Noen’, de passie voor vers eten en de wens om mensen dichter bij elkaar te brengen.

1) Hoe is het idee om een ontbijt- en lunchbar te openen ontstaan?

Jolijn Gyssels: “Er zijn eigenlijk verschillende redenen waarom we gestart zijn met ‘Noen’. Eerst en vooral wilden we verder bouwen aan het verhaal van ‘Eiskreem‘. Dit is ons eigen ijsmerk. We maken vers ijs met originele smaken. We voelden dat we met dit verhaal nog een versnelling hoger moesten gaan. Daarnaast voelden we zelf ook aan dat er in de Mechelse binnenstad een gebrek was aan gezellig ontbijt- en lunchbars. Er zijn wel tearooms, maar geen echte hippe ontbijtbars. Met ‘Noen’ zijn we hier een stuk aan tegemoet willen komen. Bovendien willen we een plekje creëren waar mensen terechtkunnen voor gezonde én verse voeding, waarvan ze zeker zijn dat het niet uit een pakje komt.”

2) De Leermarkt is een rustig stukje binnenstad. Is deze locatie een bewuste keuze?

Jolijn Gyssels: “Ja, hier hebben we echt bewust voor gekozen. Het was heel bewust dat we onze zaak een beetje buiten het commerciële centrum hebben ingepland. Hierbij zijn we uitgegaan van onze eigen ervaringen tijdens reizen in het buitenland. Tijdens een citytrip kan je de leukste plekjes vinden wanneer je van het drukke centrum weg stapt en de donkere steegjes betreedt. Je kan de leukste adressen ontdekken in de kleinste hoekjes.”

3) Hoe zijn jullie op de naam ‘Noen’ gekomen?

Jolijn Gyssels: “Eigenlijk heel erg toevallig. Op de dag dat we beslist hebben om te starten met onze eigen zaak, was er op de televisie een programma waarin het woord ‘Noen’ werd gebruikt. Ik was meteen overtuigd en ook Bart was meteen mee met dit verhaal. Bovendien is het ook een woord dat in het Mechels dialect wel vaker wordt gebruikt.”

4) Voor welke gerechtjes moeten de mensen zeker langskomen in ‘Noen’?

‘Noen’ staat voor zelfgemaakt, eerlijk en simpel. Mensen kunnen bij ons terecht voor een eerlijk ontbijt en een lekkere lunch. Onze broodjes staan elke dag op het menu en dan hebben we ook nog enkele nieuwe gerechten die er steeds bijkomen. Denk aan soepjes of een stuk taart. Maar ook aan drank besteden we veel aandacht. Zo maken we verse limonade en staat er sinds kort onze eigen Ice Tea op de kaart. Dat we zorgen voor verse gerechten en dranken is voor mij en Bart echt heel belangrijk.”

Wie graag zelf eens wil gaan proeven in ‘Noen’ kan hier terecht van maandag tot zondag, telkens tussen 9 en 18 uur. Gesloten op dinsdag. Meer informatie over ‘Noen’ en de activiteiten kan je terugvinden op www.denoen.com.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content