Nieuwe Brusselse microbrouwerij No Science lanceert eerste bier

© G.F.

De nieuwe Brusselse microbrouwerij No Science heeft vrijdag haar eerste bier gelanceerd. “Noisy” is een pale ale van 6 % vol. alc. met een bittere toets. Brouwers Maxime Dumay en Manuel Mengonii stelden het bier vrijdag voor.

De microbrouwerij is ondergebracht in een atelier van 120 vierkante meter op de site van Tour & Taxis. De eerste liters van het bier kunnen gedronken worden in biercafés in de Brusselse gemeenten Vorst, Sint-Gillis en Brussel-stad. En er komen nog andere biertjes aan. No Science is momenteel druk met een tafelbier van 3,5 % “Psycho” en eentje voor de feesten, dat naar de naam “Heavy” luistert. De naam No Science is overigens niet toevallig gekozen. “Die herinnert eraan dat wij geen wetenschappelijke kennis van brouwen hebben. Wij zijn gepassioneerde amateurbrouwers”, zeggen Maxime Dumay en Manuel Mengonii.

Vanaf volgend jaar kan de brouwerij zo’n 600 hectoliter bier produceren, het plafond ligt op 800 hectoliter.

No Science is de derde brouwerij die opengaat in Brussel in iets meer dan een jaar tijd, na En Stoemelings in de Marollen en Brussels Beer Project in de Antoine Dansaertstraat.

(Belga/LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content