Dat de nieuwe Gentse (koffie)bar Jan Cremer eert, mag u gerust letterlijk nemen, want de hotspot werd ook omgedoopt tot 'Bar Jan Cremer'. Gelegen aan het onlangs heraangelegde Kramersplein tracht deze mooi ingerichte locatie de daarvoor grauwe parking mee nieuw leven in te blazen. De aanleg van een terras en jonge bomen maken van het Kramersplein voor het eerst een écht plein.

De bar werd ontworpen door Wim Goes Architectuur, die eerder dit jaar de Belgian Building Award in de wacht sleepte voor zijn ontwerp van de Royal Belgian Sailing Club. Er werd gewerkt met ruwe materialen, zoals gezandstraald hout, ruwe baksteen en koper.

Je kan er terecht voor zowel de gewone drankkaart (lees: frisdrank, wijn, bier en alcohol), als voor de koffiebar met chai, thee, koffie, ontbijt en bagels. Bovendien is er gratis wifi beschikbaar.

Mocht de naam Jan Cremer u niet meteen bekend in de oren klinken: hij is een beroemde, tevens beruchte, Nederlandse schilder en auteur, onder meer bekend van het boek 'Ik, Jan Cremer'. (ADC)

Dat de nieuwe Gentse (koffie)bar Jan Cremer eert, mag u gerust letterlijk nemen, want de hotspot werd ook omgedoopt tot 'Bar Jan Cremer'. Gelegen aan het onlangs heraangelegde Kramersplein tracht deze mooi ingerichte locatie de daarvoor grauwe parking mee nieuw leven in te blazen. De aanleg van een terras en jonge bomen maken van het Kramersplein voor het eerst een écht plein. De bar werd ontworpen door Wim Goes Architectuur, die eerder dit jaar de Belgian Building Award in de wacht sleepte voor zijn ontwerp van de Royal Belgian Sailing Club. Er werd gewerkt met ruwe materialen, zoals gezandstraald hout, ruwe baksteen en koper. Je kan er terecht voor zowel de gewone drankkaart (lees: frisdrank, wijn, bier en alcohol), als voor de koffiebar met chai, thee, koffie, ontbijt en bagels. Bovendien is er gratis wifi beschikbaar. Mocht de naam Jan Cremer u niet meteen bekend in de oren klinken: hij is een beroemde, tevens beruchte, Nederlandse schilder en auteur, onder meer bekend van het boek 'Ik, Jan Cremer'. (ADC)