‘Nieuw’ toprestaurant Hertog Jan opent op 22 juli in Zedelgem

Topchef Gert De Mangeleer opent op 22 juli zijn driesterrenrestaurant Hertog Jan op de nieuwe locatie – een gerestaureerde hoeve – in Zedelgem.

Op 22 juli begint een nieuw hoofdstuk voor topchef Gert De Mangeleer en zijn culinaire soulmate Joachim Boudens. De beschermde hoeve die het duo vier jaar geleden in Zedelgem aankochten en volledig renoveerden is vanaf dan de nieuwe locatie van hun driesterrenzaak Hertog Jan.

De eetzaal van het nieuwe gastronomische eetadres zal uitzicht bieden op de ondertussen bekende moestuin die De Mangeleer dagelijks de biologisch geteelde groenten en organische kruiden oplevert en omtovert in het bord.

Het oude pand van Hertog Jan op de drukke Torhoutse Steenweg in Brugge sloot de deuren in februari. Deze plek zal nu onderdak bieden aan een eigentijdse bistro. Yellow, het pop-uprestaurant in hartje Brugge dat hij samen met Boudens in het voorjaar opende om de verbouwingsperiode te overbruggen, sluit eind deze maand definitief de deuren.

Maar vanaf 22 juli zijn alle ogen dus gericht op de nieuwe driesterrenzaak van de Beste Europese Chef van het Jaar. Online reserveren is nu al mogelijk. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content