Nieuw stijlvol fastfoodrestaurant JACK geopend in Gent

© gf

De eigenaars van de nieuwe zaak wensen de snelheid van fastfood te koppelen aan de prettige sfeer en de klasse van een echt restaurant

JACK is een nieuw fastfoodrestaurant aan de Gentse Vlasmarkt. Het etablissement is gespecialiseerd in gourmetburgers en wil de snelheid en eenvoud van fastfood combineren met de gezelligheid en kwaliteit van een restaurant. Het concept is een idee van mede-oprichter Jilles d’Hulster, van Jilles Beer & Burgers.

Omdat hamburgers een universeel product zijn die in elke grootstad ter wereld ruimschoots aan de man gebracht worden, wilde d’Hulster het over een andere boeg gooien. Met JACK wil hij een dosis kwaliteit, afwerking en beleving aan hamburgers toevoegen.

“Onder meer biologische hazelnootburger voor de veggies en zuiver rundsvlees van Franse Charolais-runderen moeten kwaliteit garanderen. En het bagnatbroodje is langs vier zijden krokant gebakken om de smaak volop tot zijn recht te laten komen. Tegelijk zit de kwaliteit ook in de beleving van ons interieur.”

Nieuw stijlvol fastfoodrestaurant JACK geopend in Gent
© gf

Authentiek interieur

De restauranthouders willen met democratische prijzen, een snelle bediening en een eenvoudig menu een brede waaier aan klanten aanspreken. JACK wil op elk gebied de sfeer van een echt restaurant creëren. Zo bestaat de inkleding niet uit plastieke stoeltjes, maar uit eiken meubilair en parket.

D’Hulster haalde hiervoor inspiratie uit de beleving bij pubs over de hele wereld. De inrichting oogt dan ook vintage Amerikaans. Naast d’Hulster voegden nog drie andere vennoten hun eigen expertise toe aan het concept JACK. De vestiging in Gent moet de eerste in een lange reeks worden. Het viertal heeft immers plannen om het concept verder uit te bouwen. (JB)

JACK Premium Burgers, hoek Vlasmarkt/oude Schaapmarkt, 9000 Gent. Tel. 09 391 78 02

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content