In de vierde uitgave van het culinaire KanaalZ-programma Masterclass gaat Claudia Allemeersch, winnares van het populaire VTM-programma Beste Hobbykok van Vlaanderen (2009), opnieuw tien weken lang in de leer bij chef-koks.

De opvallende talenten die dit keer werden geselecteerd om hun culinaire kunsten op het scherm te tonen zijn: Lieven Lootens ('t Aards Paradijs), Thomas Locus (Bistro Margaux), Bart Desmidt (Bartholomeus), Jan Supply (Deauville), Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop), Olly Ceulenaere (Volta), Kobe Desramaults (In de Wulf), Frederick Dhooge ('t Huis van Lede), Tim Boury (Boury) en Giovani Oosters (Vous lé Vous).

In iedere aflevering bereidt een van deze koks een topgerecht en een verrassingsgerecht, met de nadruk op "gezond, lokaal en gemakkelijk thuis klaar te maken". De opnames gebeuren in het Miummm-Vlaams Huis van de Voeding, dat onderdak kreeg op een bijzondere locatie. De studio bevindt zich namelijk in de vroegere bottelarij van de Rodenbachbrouwerij in Roeselare. Deze industrieel-archeologisch interessante plek contrasteert verrassend met het ultramoderne, efficiënte en chique materiaal van keukenproducent Bulthaup en de geavanceerde toestellen van Gaggenau.

Claudia is in deze reeks meer dan ooit in vorm. Zij weet veel van koken maar wil ook graag bijleren. Zij laat de gastchefs schitteren en voelt zich goed in die rol. In iedere uitzending is er een centrale gast op bezoek, die het verrassingsgerecht dat de kok moet bereiden uit opgelegde ingrediënten proeft en beoordeelt. De chef krijgt de kans om zijn creativiteit te tonen, want de opgelegde producten zijn gevarieerd en gaan van kaas van Belgomilk tot Kasteelbier van brouwer Van Honsebrouck.

Ook de gasten zijn uiteenlopend: Lieven Lootens heeft Jean de Bethune (schepen in Kortrijk en voorzitter van de provincieraad West-Vlaanderen) op bezoek, Thomas Locus heeft Lien Willaert (auteur van het Caloriecomplot) als voorproevende gast, Bart Desmidt heeft de eer om voor Bernard Lahousse (foodwetenschapper en stuwende kracht achter foodpairing) te koken en Jan Supply laat Luc Martens, de burgemeester van Roeselare, kennismaken met zijn spontane creatie.

Pieter van Doveren

Masterclass is elk weekend op KanaalZ, van 24 september tot 27 november. Lieven Lootens, chef van restaurant 't Aards Paradijs, bijt de spits af. Hij demonstreert op 24 en 25 september hoe je gerookte maatjes met rozemarijn en worteltagliatelle bereidt. Het recept vindt je telkens op deze site.

In de vierde uitgave van het culinaire KanaalZ-programma Masterclass gaat Claudia Allemeersch, winnares van het populaire VTM-programma Beste Hobbykok van Vlaanderen (2009), opnieuw tien weken lang in de leer bij chef-koks. De opvallende talenten die dit keer werden geselecteerd om hun culinaire kunsten op het scherm te tonen zijn: Lieven Lootens ('t Aards Paradijs), Thomas Locus (Bistro Margaux), Bart Desmidt (Bartholomeus), Jan Supply (Deauville), Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop), Olly Ceulenaere (Volta), Kobe Desramaults (In de Wulf), Frederick Dhooge ('t Huis van Lede), Tim Boury (Boury) en Giovani Oosters (Vous lé Vous). In iedere aflevering bereidt een van deze koks een topgerecht en een verrassingsgerecht, met de nadruk op "gezond, lokaal en gemakkelijk thuis klaar te maken". De opnames gebeuren in het Miummm-Vlaams Huis van de Voeding, dat onderdak kreeg op een bijzondere locatie. De studio bevindt zich namelijk in de vroegere bottelarij van de Rodenbachbrouwerij in Roeselare. Deze industrieel-archeologisch interessante plek contrasteert verrassend met het ultramoderne, efficiënte en chique materiaal van keukenproducent Bulthaup en de geavanceerde toestellen van Gaggenau. Claudia is in deze reeks meer dan ooit in vorm. Zij weet veel van koken maar wil ook graag bijleren. Zij laat de gastchefs schitteren en voelt zich goed in die rol. In iedere uitzending is er een centrale gast op bezoek, die het verrassingsgerecht dat de kok moet bereiden uit opgelegde ingrediënten proeft en beoordeelt. De chef krijgt de kans om zijn creativiteit te tonen, want de opgelegde producten zijn gevarieerd en gaan van kaas van Belgomilk tot Kasteelbier van brouwer Van Honsebrouck. Ook de gasten zijn uiteenlopend: Lieven Lootens heeft Jean de Bethune (schepen in Kortrijk en voorzitter van de provincieraad West-Vlaanderen) op bezoek, Thomas Locus heeft Lien Willaert (auteur van het Caloriecomplot) als voorproevende gast, Bart Desmidt heeft de eer om voor Bernard Lahousse (foodwetenschapper en stuwende kracht achter foodpairing) te koken en Jan Supply laat Luc Martens, de burgemeester van Roeselare, kennismaken met zijn spontane creatie. Pieter van DoverenMasterclass is elk weekend op KanaalZ, van 24 september tot 27 november. Lieven Lootens, chef van restaurant 't Aards Paradijs, bijt de spits af. Hij demonstreert op 24 en 25 september hoe je gerookte maatjes met rozemarijn en worteltagliatelle bereidt. Het recept vindt je telkens op deze site.