Nieuw restaurant Va et Vient geopend in Kortrijk

Kortrijk is met Va et Vient een nieuw eetadres rijker. Achter het fornuis staat Matthias Speybrouck, de jonge chef die overkomt van De Vitrine in Gent.

Kortrijk is met Va et Vient een nieuw eetadres rijker. Het restaurant opende op 15 mei de deuren en heeft met Matthias Speybrouck een jonge chef met groot potentieel achter het fornuis.

Speybrouck liep school bij Sergio Herman in diens voormalige driesterrenzaak Oud Sluis. En ook Flemish Foodie Kobe Desramaults, de topchef van de gerenommeerde zaak In De Wulf (Dranouter), leerde hem de knepen van het vak. De voorbije jaren maakte de uitgeweken Kortrijkzaan samen met Niels Desnouck het mooie weer in de keuken van De Vitrine in Gent. Nu keert Speybrouck dus terug naar de stad waar hij opgroeide, met een pak ervaring in zijn bagage.

Het hippe en strakke interieur van Va et Vient – ondergebracht in een oud gebouw in de Handboogstraat waar tot vorig jaar het cafĂ© Hoochie Coochie te vinden was – is het werk van architect Patrick Six.

Komen en gaan in een losse informele sfeer, dat is wat het jonge team achter dit nieuwe project wil nastreven. Het restaurant heeft geen spijskaart, enkel een vast menu. Wat op het bord komt belooft lekker en creatief te zijn.

Lunchen doe je er tussen 25 en 41 euro. Een diner varieert van 35 euro tot 55 euro, naargelang het aantal gangen. Een eetadres om uit te proberen. (DB)

Handboogstraat 20, 8300 Kortrijk. Gesloten op zon- en maandag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content