'Op korte termijn heeft hij van Tribeca een topadres gemaakt', zo oordeelt de jury in de nieuwe Michelingids bij onze noorderburen. 'Jan Sobecki is een chef wiens kookstijl je meteen herkent. Zijn bereidingen zijn evenwichtig, elke hap is verfijnd en bezorgt een fantastische smaakbeleving', klinkt het nog.

Naast de opmerkelijke promotie van Tribeca, kregen ook vijf adressen een eerste ster. Amsterdam spant de kroon, met drie nieuwe sterrenzaken: Mos, Rijks en Bolenius. Daarnaast is het ook feest in 's-Hertogenbosch, waar restaurant Noble een eerste onderscheiding kreeg, en in Heerlen (Cucina del mundo).

Nederland telt nu twee driesterrenrestaurants, 19 tweesterrenrestaurants en 85 eensterrenrestaurants. De nieuwe gids editie 2017 ligt vanaf 15 december in de rekken (21,95 euro).

'Op korte termijn heeft hij van Tribeca een topadres gemaakt', zo oordeelt de jury in de nieuwe Michelingids bij onze noorderburen. 'Jan Sobecki is een chef wiens kookstijl je meteen herkent. Zijn bereidingen zijn evenwichtig, elke hap is verfijnd en bezorgt een fantastische smaakbeleving', klinkt het nog. Naast de opmerkelijke promotie van Tribeca, kregen ook vijf adressen een eerste ster. Amsterdam spant de kroon, met drie nieuwe sterrenzaken: Mos, Rijks en Bolenius. Daarnaast is het ook feest in 's-Hertogenbosch, waar restaurant Noble een eerste onderscheiding kreeg, en in Heerlen (Cucina del mundo).Nederland telt nu twee driesterrenrestaurants, 19 tweesterrenrestaurants en 85 eensterrenrestaurants. De nieuwe gids editie 2017 ligt vanaf 15 december in de rekken (21,95 euro).