Nieuw restaurant Cielo (Antwerpen): Trendy combinaties in het bord

Davide Mazzoni en Thomas van de Weyer © CWF & PH

Avondrestaurant Cielo is het nieuwe eetadres in de springlevende stadswijk Het Eilandje, met schitterend zicht op het water.

Plaats van de actie is een vroeger aanwervingslokaal voor scheepsarbeiders op het Antwerps Eilandje. De eetzaal ligt op de eerste verdieping en kreeg een stijlvolle inrichting, waarbij oude elementen bewaard zijn gebleven. Bezoekers hebben uitzicht op de Schelde en bij het vallen van de avond levert dat adembenemend mooie taferelen op. De loungebar kijkt uit op de feestzaal.

Cielo is het nieuwste project van Eddy Roothaert. De horecatycoon is de stuwende kracht achter de Velvet Group (Umami, Danieli il Divino, Roxy, de zomerpop-up Strantwerpen en Soho wijnbar). Met Cielo grijpt hij (te) hoog.

Als spilfiguren zijn twee voormalige medewerkers van Sergio Herman aangetrokken. Chef-kok is de Italiaanse Davide Mazzoni en mixologist is Thomas van de Weyer (te herkennen aan baard en tattoos).

Onze keuze

Bezoekers hebben de keuze uit uitsluitend een vijf- of achtgangenmenu (55 of 85 euro). Het duurt lang voordat er iets op tafel komt, de porties zijn klein en de smaken onnodig gecompliceerd. Brood verscheen na het voorgerecht en de toiletten lagen er die avond onverzorgd bij. Een blokje buikspek kwam met scampi, limoenblad, tzatziki en groentjes.

Minignocci lagen in het bord met tongstickje, krab en andere eetbare speeltjes. Eén sint- jakobsvrucht combineerde de chef met ham, kopvlees en smaak- en geurloze truffel. Lepelhapjes kabeljauw (gezouten, gebakken en als tempura) kregen pompoen en gelei van sinaasappel mee. Drie hapklare constructies van sabayon, mascarpone en koffie sloten af. Het zag er allemaal oogstrelend uit en de combinaties waren excentriek, maar de grote smaakexplosies uitbleven en het eten overkwam als pretentieus. (PvD)

Keuken 7

Comfort 7,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

Avondrestaurant Cielo: Rijnkaai 2, 2000 Antwerpen, 03 246 60 60. Op zondag en maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content