Nieuw receptenplatform helpt Vlaming gezond eten

© Getty

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft Zeker Gezond gelanceerd, een gloednieuw receptenplatform in de vorm van een website en app, met meer dan duizend recepten. Het platform is opgericht voor mensen die graag gezonder willen eten maar daarbij nog ondersteuning missen.

Bijna één op de twee Vlamingen zou het makkelijker vinden om gezond te eten als hij hierin ondersteuning kreeg. Het nieuwe receptenplatform Zeker Gezond werd daarvoor opericht. ‘In de wildgroei aan voedingshypes, gezondheidsclaims, kookboeken en receptenwebsites, onderscheiden zekergezond.be en de bijhorende app zich met gegarandeerd gezonde, eenvoudige en lekkere recepten’, legt voedingsexperte Loes Neven uit.

Driehoek

De nood aan gezonde recepten was volgens Neven hoog. In 2017 lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven de omgekeerde voedingsdriehoek. ‘Die vertelt je wat je best eet. Maar al snel bleek de Vlaming ook nood te hebben aan advies over hoe je dat kan doen. Veel mensen vroegen of we ook gezonde recepten in de aanbieding hadden. In 2017 was dat nog niet het geval. Vandaag wel, dankzij zekergezond.be‘, benadrukt Neven. De recepten zijn volgens Neven met zorg geselecteerd en de voedingsexperts van Gezond Leven hebben die recepten nauwkeurig afgetoetst aan een set gezondheidscriteria, gebaseerd op de voedingsdriehoek. Recepten die voldeden, werden opgenomen in het platform.

Een grote troef van zekergezond.be en de bijhorende app is volgens Neven de diversiteit aan recepten. ‘Van Vlaamse kost tot meer exotisch of vegetarisch: iedereen zal er zijn gading vinden. Bovendien ondersteunt het platform mensen bij de planning en aankoop van voeding.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content