Onder het motto 'een uitzonderlijk menu in een uitzonderlijk kader' opende deze week het pop-upconcept ROOFTOP58 op het dak van de Brusselse Parking 45. Het imposante gebouw vlakbij het Brouckèreplein, tien hoog, diende nog tijdens de wereldtentoonstelling 1958 en wordt komende drie maanden dé bestemming voor fijnproevers. Tot 30 september kun je er exclusief lunchen in het pop-uprestaurant, ondergebracht in een kristallen tent van 240 m², met een terras dat een panoramisch zicht op de hoofdstad biedt. Van het Atomium tot de Grote Markt, van de Basiliek van Koekelberg tot het Justitiepaleis.

Achter het fornuis staat sterrenchef én kok van het jaar Sang Hoon Degeimbre, tevens eigenaar van L'air du temps en SAN in Brussel. Zijn gerechten staan bol van lokale groenten en fruit recht uit de tuin die voor de gelegenheid naast de keuken is aangelegd. Om de twee weken wordt de menu aangepast. Voor een aparte culinaire beleving zit je hier komende zomermaanden aan het juiste adres.

's Avonds wordt de locatie doorgaans voorbehouden voor private corporate events. Tijdens de weekends blijft de keuken dicht en wordt de ruimte omgetoverd tot een skybar. Dit weekend is een groot openingsfeest voorzien. Ook liefhebbers van de betere cocktails weten waarnaartoe. (DB)

Rooftop 58: Bisschopsstraat 1, 1000 Brussel. info@rooftop58.be

Voor de gastronomische viergangenlunch betaal je 48,5 euro. Het restaurant is elke weekdag open van 12 uur tot 15 uur.

Onder het motto 'een uitzonderlijk menu in een uitzonderlijk kader' opende deze week het pop-upconcept ROOFTOP58 op het dak van de Brusselse Parking 45. Het imposante gebouw vlakbij het Brouckèreplein, tien hoog, diende nog tijdens de wereldtentoonstelling 1958 en wordt komende drie maanden dé bestemming voor fijnproevers. Tot 30 september kun je er exclusief lunchen in het pop-uprestaurant, ondergebracht in een kristallen tent van 240 m², met een terras dat een panoramisch zicht op de hoofdstad biedt. Van het Atomium tot de Grote Markt, van de Basiliek van Koekelberg tot het Justitiepaleis.Achter het fornuis staat sterrenchef én kok van het jaar Sang Hoon Degeimbre, tevens eigenaar van L'air du temps en SAN in Brussel. Zijn gerechten staan bol van lokale groenten en fruit recht uit de tuin die voor de gelegenheid naast de keuken is aangelegd. Om de twee weken wordt de menu aangepast. Voor een aparte culinaire beleving zit je hier komende zomermaanden aan het juiste adres.'s Avonds wordt de locatie doorgaans voorbehouden voor private corporate events. Tijdens de weekends blijft de keuken dicht en wordt de ruimte omgetoverd tot een skybar. Dit weekend is een groot openingsfeest voorzien. Ook liefhebbers van de betere cocktails weten waarnaartoe. (DB)