Nieuw online platform brengt Italiaanse maaltijden naar jou thuis

© Zappore

Snel een lekkere en verse maaltijd op tafel zetten zonder dat het pakken geld kost, blijft een uitdaging in heel wat gezinnen. Om daaraan tegemoet te komen, is er nu het online platform Zappore.

Er zijn oplossingen genoeg als je geen zin of tijd hebt om zelf te koken (bezorg- of afhaalformules) of om inkopen te doen (maaltijdboxen genoeg), maar daarbij moet je wel vaak nog een toegeving doen. Zo zijn de maaltijden die je zo kan krijgen niet altijd even lekker en gezond, is het bestelsysteem niet altijd flexibel of kruipt er toch nog wel wat tijd in het bereiden van de recepten van de week. Zo niet met Zappore, dat Italiaans geïnspireerde en vers bereide maaltijden bezorgt aan huis.

Het idee achter Zappore is simpel, want eenvoud siert nu eenmaal de Italiaanse keuken. De basis voor de gerechten die je via het platform kan bestellen, bestaat dan ook uit met zorg uitgekozen, seizoensgebonden en kraakverse producten. Via de online menukaart kan je à la carte bestellen, maar je kan ook kiezen voor een vaste formule zoals het ‘Famosa Festa’-viergangenmenu. Ook een weekmenu is beschikbaar, met daarin drie verschillende huisbereide gerechten die je enkel nog hoeft op te warmen.

Goed omringd

Nieuw online platform brengt Italiaanse maaltijden naar jou thuis
© Zappore

Hoe Italiaans ook klinkt, het is een initiatief van de Belgische Charlotte Moerman, een jonge onderneemster die haar passie voor de Italiaanse keuken met iedereen wil delen. Daarbij leunt ze ook op de expertise van enkele andere mensen.

Onder hen Macelleria Falorni, een traditionele slager uit Toscane, die al negen generaties lang kwalitatieve charcuterie maakt volgens klassieke methoden. Daarnaast werken ze samen met enkele uitmuntende chefs: zo zorgt onderandere het geprezen duo Peppe en Marcus, een Italiaan en Belg uit Opglabbeek, voor een vernieuwende blik op de pure Italiaanse keuken. De kazen worden aangeleverd door de gerenommeerde kaasaffineurs Michel en zoon Frédéric Van Tricht en het scheutje olijfolie is afkomstig van Terre di Merino, een jonge Italiaans-Limburgse start-up die biologische olijfolie produceert in Puglia.

Praktisch

Zappore levert op woensdag en vrijdag op jouw gekozen adres of afhaalpunt. Bestellen kan tot anderhalve dag op voorhand. Je staat nooit langer dan 15 minuten in de keuken om de gerechten af te werken.

Per persoon is de gemiddelde prijs voor een voorgerecht €6, voor een hoofdgerecht 11,5€ en €5 voor een nagerecht.

Voorlopig levert Zappore in Vlaanderen en Brussel.

Meer info: www.zappore.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content