Nieuw mobiel barconcept in 6 varianten: van koffie tot cocktails

© Ian Hermans photography

Het Antwerpse bedrijf Thirs T lanceert een nieuw concept op de Belgische markt: een bar die in een mum van tijd kan omgebouwd worden tot een hippe cocktail-, wijn-, koffie-, smoothies-, bier- of likeurbar.

ThirsT surft op de hype van de food trucks en lanceert een nieuwe variant: mobiele bars die in een mum van tijd kunnen omgebouwd worden. Het Antwerpse bedrijf broedde twee jaar op het concept dat nu helemaal gefinetuned is. Bij wijze van laat sinterklaascadeau werden in een adem zes verschillende mobiele bars in de Belgische markt gezet: een cocktailbar, een wijn- en champagnebar, een baristabar, een smoothies- en sappenbar, een bierbar en een premium liquor bar.

De volledig gepersonaliseerde bars hebben een uitgebreid drankenaanbod, geserveerd in zorgvuldig uitgekozen glaswerk – en volgens de regels van de kunst – door opgeleide bartender-, barista- en sommeliertalenten.

Naargelang de vraag van de klant kan de bar bijvoorbeeld ’s morgens opgesteld worden als een koffiebar op een persconferentie, ’s namiddags als een verse-sappenbar op een verjaardagsfeestje en ’s avonds als een cocktailbar voor een party onder de vrienden.

De decormogelijkheden zijn onbeperkt. ‘Het decor van de bar kan variĆ«ren van een fifties-look tot een strak design met veel wit of een rustiek uitzicht met overwegend hout’, zegt Thomas Lathouwers, drijvende kracht achter het concept. Snel schakelen met aandacht voor de inrichting en service, is dus de boodschap.

‘De bar kan bovendien zowel binnen als buiten kan opgesteld worden. Dat is een groot voordeel’, zegt hij nog. ‘We kunnen bijvoorbeeld net na de aanvang van een trouwdienst snel een volledig aangepaste champagnebar opbouwen aan de uitgang van de kerk, zodat de trouwers, familie en vrienden al kunnen toosten voor het grote feest van start gaat.’

Lathouwers reisde de wereld rond als hotelmanager op diverse locaties. De jonge Antwerpenaar raakte in de ban van bartending toen hij in Braziliƫ actief was. Met een bagage vol ervaring en bevindingen werkte hij zijn idee uit tot het nieuwe barconcept in zes varianten. De bars kunnen gereserveerd worden voor zowel communiefeesten, hippe jubileums, workshops als bedrijfsfeesten en festivals. Meer info via thirst.be of per telefoon: 03/345.20.63. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content