Nieuw glutenvrij bier

Het eerste fairtrade, biologische en glutenvrije bier op de Belgische markt is een feit.

Het eerste fairtrade, biologische en glutenvrije bier op de Belgische markt is een feit. Mongozo premium pilsener, wereldwijd de enige pils met deze drie elementen, ligt voortaan in de winkelrekken van Colruyt. Colruyt is daarmee de eerste supermarktketen in België die een glutenvrij bier in zijn gamma opneemt. Ook bij alle locaties van Bio-Planet en via Bio-Planet.be is de pils verkrijgbaar.

Mongozo bestaat al sinds 1994 en won verschillende prijzen in België en Nederland, waaronder de titel van beste pils. Het bier is verkrijgbaar in de smaken Mango, Banana, Coconut, Quinua en Palmnut. De ingrediënten en traditionele recepturen zijn natuurlijk en afkomstig uit exotische culturen.

Volgens Colruyt blijkt uit onderzoek dat 1 op de 100 mensen coeliakie heeft, een intolerantie voor gluten. In het brouwproces van Mongozo pilsener worden de gluten uit het bier verwijderd, waarna het bier op gluten gecontroleerd wordt door een gerenommeerd laboratorium. Bij minder dan 10 PPM in het bier, kan het verkocht worden. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content