Net zoals elk ander zoogdier geven varkens hun biggetjes melk. "Wat goed is voor biggen, kan zeker niet slecht zijn voor ons", dat is wat Erik Stegink uit Loo-Bathmen gedacht moet hebben toen de man besloot te experimenteren met varkenskaas.

Goed doel

Een commercieel succes wordt het evenwel waarschijnlijk niet: voor 500 gram kaas moet de varkenshouder 40 uur melken. Wie de varkenskaas wil proberen, moet er dan ook iets voor overhebben. "Met het melken en kaasmaken kom ik op deze kaas van een pond op een kostprijs van 1.500 euro," verduidelijkt Stegink in AD. De varkenshouder zal dus niet meteen een carrièreswitch maken: de helft van de kaas zal wel geveild worden ten voordelen van het Kinderkankerfonds.

De andere helft wordt (in erg kleine stukjes) uitgedeeld tijdens een rondleiding doorheen de varkenskwekerij. Het is overigens lang niet de eerste keer dat Stegink de pers haalt met zijn bijzondere promostunts: eerder organiseerde hij bijvoorbeeld al een voetbalmatch en modeshow met zijn varkens en installeerde hij een glijbaan in hun weide.

De kaas smaakt naar verluidt iets romiger en sterker dan gewone kaas. Sta je te springen om zelf eens te proeven? Doe dan vooral een bod!

(EK)

Net zoals elk ander zoogdier geven varkens hun biggetjes melk. "Wat goed is voor biggen, kan zeker niet slecht zijn voor ons", dat is wat Erik Stegink uit Loo-Bathmen gedacht moet hebben toen de man besloot te experimenteren met varkenskaas.Een commercieel succes wordt het evenwel waarschijnlijk niet: voor 500 gram kaas moet de varkenshouder 40 uur melken. Wie de varkenskaas wil proberen, moet er dan ook iets voor overhebben. "Met het melken en kaasmaken kom ik op deze kaas van een pond op een kostprijs van 1.500 euro," verduidelijkt Stegink in AD. De varkenshouder zal dus niet meteen een carrièreswitch maken: de helft van de kaas zal wel geveild worden ten voordelen van het Kinderkankerfonds. De andere helft wordt (in erg kleine stukjes) uitgedeeld tijdens een rondleiding doorheen de varkenskwekerij. Het is overigens lang niet de eerste keer dat Stegink de pers haalt met zijn bijzondere promostunts: eerder organiseerde hij bijvoorbeeld al een voetbalmatch en modeshow met zijn varkens en installeerde hij een glijbaan in hun weide. De kaas smaakt naar verluidt iets romiger en sterker dan gewone kaas. Sta je te springen om zelf eens te proeven? Doe dan vooral een bod!(EK)