Nieuw culinair evenement promoot Antwerpse horeca

© iStock

In de Antwerpse binnenstad vindt van zondag 4 tot 16 oktober de eerste editie van “Smaakmeesters” plaats: een nieuw culinair evenement van de stad Antwerpen dat lokale horeca-ondernemers in de kijker wil zetten.

Bij een brede waaier aan restaurants en brasseries zal je op weekdagen enkele van hun typische gerechten kunnen gaan uitproberen, terwijl de uitbaters tijdens het weekend met hun proevertjes naar buiten zullen treden op de straten en pleinen van de stad. Er doen alvast 17 horeca-ondernemers mee en zij zullen de komende weken nu hun collega’s oproepen om hen te vervoegen.

Divers aanbod

Volgens schepen voor Middenstand en Toerisme Koen Kennis (N-VA) kan het nieuwe initiatief Antwerpen nog meer op de kaart zetten als een stad die “een ongezien divers aanbod aan goede restaurants heeft, waar culinaire liefhebbers naartoe komen”.

Ambachtelijk

“Er worden in onze stad ook aan de lopende band nieuwe gastronomische concepten getest en culinaire trends gelanceerd”, zegt hij. De focus van “Smaakmeesters” zal op “een passie voor ambachtelijk werken met kwaliteitsvolle, vaak lokale producten” liggen. De deelnemers mogen zowel grote als kleine etablissementen zijn, zowel starters als zaken met een jarenlange traditie.

Nog deelnemers gezocht

De horecazaken die momenteel al hun deelname hebben toegezegd, zijn: Backyard (Grote Markt), Brasserie Appelmans (Papenstraatje), Café ’t Schoon Verdiep (Grote Markt), Crème de la Crème (Oude Koornmarkt), De 7 Schaken (Grote Markt), De Bomma (Suikerrui), De Groote Witte Arend (Reyndersstraat), De Peerdestal (Wijngaardstraat), Grand Café De Rooden Hoed (Oude Koornmarkt), Greenway (Groenplaats), Maritime (Suikerrui), Maurice & Dietrich (Grote Markt), Poule & Poulette (Sint-Jansvliet), Sjalot en Schanul (Oude Beurs), ’t Parlement (Hoogstraat), Ultimatum (Grote Markt) en Zuiderterras (Ernest Van Dijckkaai).

Geïnteresseerde uitbaters die nog willen instappen, kunnen zich nog tot 31 augustus aanmelden op de website van de organisatie. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content