Nieuw concept ‘Picnic. Sharing Public Space’: Met picknickzakje op ontdekking in Brussel

© FKPH

De hele zomer lang is het dakterras van de Beursschouwburg een picknick-hotspot onder de naam ‘Picnic. Sharing Public Space’. Maar ook voor elders in Brussel voorziet restaurant AUB-SVP een ecologisch én culinair verantwoord picknickzakje om erop uit te trekken ‘en parken, pleinen en banken te claimen’.

Ondanks de neerwaartse spiraal waarin de Brusselse horecasector in de nasleep van de aanslagen is beland, ontbreekt het de hoofdstad allesbehalve aan interessante initiatieven en projecten. Vanaf 8 juni palmt het Brusselse fijnproeversrestaurant AUB-SVP de benedenverdieping van de Beursschouwburg in, waar een picknick-hotspot wordt neergepoot.

Onder de naam ‘Picnic. Sharing Public Space‘ wil het Brusselaars, voorbijgangers en stadsbezoekers strikken voor een picknick of lunch op een leuke locatie in de stad. Op die manier willen ze mensen aanmoedigen om erop uit te trekken ‘en parken, pleinen, banken en straten te claimen’, zo klinkt het.

‘We voorzien hen van een ecologisch én culinair verantwoord picknickzakje waarmee ze richting dakterras van Beursschouwburg kunnen trekken, maar ook naar autovrije centrale lanen of andere picknickplekjes in de buurt’, zegt initiatiefnemer Joris Lens, zaakvoerder van AUB-SVP.

Nieuw concept 'Picnic. Sharing Public Space': Met picknickzakje op ontdekking in Brussel
© Thomas Richard Mertens

Net als in het restaurant zullen seizoensgroenten, lokale en biologische producten en bijvangst een hoofdrol krijgen in de eetdoos of het bord. Het restaurant houdt zo vast aan haar filosofie. Voedseloverschotten worden creatief verwerkt en er zal ook ingespeeld worden op de toenemende vraag naar plantaardige voeding.

De aanleg van de autovrije zone in het centrum van de stad schoot bij vele handelaars in het verkeerde keelgat. Maar andere creatieve ondernemers maken van de nood een deugd. Het nieuwe, tijdelijke concept wil bij uitbreiding heel Brussel en haar openbare ruimtes promoten.

‘De vele infrastructuurwerken en de terreuraanslagen hebben het imago van Brussel niet goed gedaan. Maar we mogen de angst niet laten winnen’, zegt Lens, die ook hoopt dat het tij snel zal keren.

‘We willen de mensen uit hun schulp lokken en opnieuw in onze hoofdstad op ontdekking laten gaan. Er zijn veel pareltjes waarmee we bewoners, pendelaars en toeristen in contact willen brengen. Dat doen we door een kaart van Brussel te printen op onze picknick-servetten, vol met bijzondere insider-locaties.’

Eén van die bijzondere insider-locaties is dus het dakterras van de Beursschouwburg. Elke middag zal het gebouw op de vijfde verdieping de deuren openen voor iedereen die wil genieten van een lekkere hap in openlucht. (DB)

‘Picnic. Sharing public space’ is een initiatief van ‘AUB-SVP’ en de Beursschouwburg. Vanaf 8 juni tot eind september. Het initiatief loopt gelijktijdig met het muziekfestival ‘Out Loud’.

Nieuw concept 'Picnic. Sharing Public Space': Met picknickzakje op ontdekking in Brussel
© Thomas Richard Mertens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content