Nieuw: chocolade die niet smelt

© Thinkstock

De Britse snoepfabrikant Cadbury heeft een type chocolade uitgevonden die niet smelt bij warm weer.

De nieuwe chocoladerepen zullen echter alleen in warme landen zoals India of Brazilië verkocht worden omdat er hier geen markt voor is, schrijft de Britse krant The Sunday Telegraph.

De wetenschappers van Cadbury claimen dat hun nieuwe chocoladebars niet verslappen, zelf wanneer ze drie uur in een temperatuur van 40 graden liggen. Normaal begint chocolade te smelten bij een temperatuur van 34 graden.

Een aangepaste productiemethode zou er echter voor zorgen dat de suiker in de chocolade in kleinere deeltjes gesplitst wordt, die minder vet opnemen en daardoor minder snel smelten.

Innovaties verdwijnen overzee

Cadbury, dat twee jaar geleden overgenomen werd door de Amerikaanse voedselgroep Kraft, zal de chocolade niet in het Verenigd Koninkrijk op de markt brengen. De beslissing zorgt voor ongenoegen bij conservatieve politici.

“Het lijkt erop dat wij voor de innovaties zorgen, maar dat het beste van Groot-Brittannië alleen naar mensen overzee gaat”, verklaarde parlementslid Robert Halfon aan The Mail on Sunday.

Volgens Britse chocolatiers is dat dan weer geen groot gemis. Het nieuwe productieproces zou de smaak van de repen beïnvloeden en het duurt langer vooraleer de chocolade in de mond smelt. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content