Lannoo
© Lannoo

Hoe zet je thee volgens de regels van de kunst? Hoe en wanneer drink je hem het best? Waar komen de verschillende soorten thee vandaan? En hoe brengt het drankje bij tot een gezondere levensstijl? Met haar mooi geïllustreerde nieuwe boek 'Puur thee' springt auteur en thee-experte Veerle Stoffels op de hype van de thee en deelt ze al haar inzichten over haar grote passie.

Thee past perfect in de huidige tijdsgeest van bewuster omgaan met spijs en drank, en zit bijgevolg in de lift. Je kan het consumeren op elk moment van de dag. Zelfs tijdens luchtijd, zo toont het boek. En ook met het gamma aan kwalitatieve losse theeën zit het snor. Het aantal unieke smaken gaat de laatste tijd crescendo. Voor de leek: de tijd dat thee enkel met builtjes in warm water werd geassocieerd, is intussen lang achter de rug.

Naast een karrevracht interessante achtergrondinformatie, handige tips en leuke wist-je-datjes, leer je omgaan met de essentie van thee en kan je stapsgewijs aan de slag met enkele basisrecepten of trendy variaties. En dat thee ook koud gedegusteerd wordt, bewijzen de recepten van (verrassende) theecocktails en de onvermijdelijke ice-tea. 'Bovendien is thee zetten geen exacte wetenschap, maar een 'ritueel' dat je naar jouw hand zet', schrijft Stoffels. Tijd om massaal aan de thee te zitten. (DB)

'Puur thee', Veerle Stoffels, uitgeverij: Lannoo, 224 pagina's, 34,99 euro

Hoe zet je thee volgens de regels van de kunst? Hoe en wanneer drink je hem het best? Waar komen de verschillende soorten thee vandaan? En hoe brengt het drankje bij tot een gezondere levensstijl? Met haar mooi geïllustreerde nieuwe boek 'Puur thee' springt auteur en thee-experte Veerle Stoffels op de hype van de thee en deelt ze al haar inzichten over haar grote passie. Thee past perfect in de huidige tijdsgeest van bewuster omgaan met spijs en drank, en zit bijgevolg in de lift. Je kan het consumeren op elk moment van de dag. Zelfs tijdens luchtijd, zo toont het boek. En ook met het gamma aan kwalitatieve losse theeën zit het snor. Het aantal unieke smaken gaat de laatste tijd crescendo. Voor de leek: de tijd dat thee enkel met builtjes in warm water werd geassocieerd, is intussen lang achter de rug. Naast een karrevracht interessante achtergrondinformatie, handige tips en leuke wist-je-datjes, leer je omgaan met de essentie van thee en kan je stapsgewijs aan de slag met enkele basisrecepten of trendy variaties. En dat thee ook koud gedegusteerd wordt, bewijzen de recepten van (verrassende) theecocktails en de onvermijdelijke ice-tea. 'Bovendien is thee zetten geen exacte wetenschap, maar een 'ritueel' dat je naar jouw hand zet', schrijft Stoffels. Tijd om massaal aan de thee te zitten. (DB)