Bier brouwen, fermenteren, eigen pralines creëren, pensen draaien, gezonde limonades bereiden, zuurdesembrood bakken. Voor de ene is het een uit de hand gelopen hobby, voor de andere een zoektocht naar een bepaalde techniek, een gezonde nieuwsgierigheid naar een bepaalde ambacht of nuttige vrijetijdsbesteding. Er zijn wel meerdere redenen waarom mensen zich thuis, zonder enige commerciële drijfveer maar met heel veel passie, toeleggen op het klaarmaken van eigen culinaire producten. Om te weten waar het vandaan komt, bijvoorbeeld. Of omdat homemade producten gewoon veel lekkerder smaken. Ze doen het in de garage, het kleine atelier in de achtertuin, of gewoon in de keuken.

In het nieuwe boek Garage Culinair bundelt foodfotograaf en uitgever Tony Le Duc het verhaal van zestien gedreven ambachtslui uit onze contreien en hun authentieke producten. Goed voor boeiende lectuur in 320 pagina's waar de passie van af spat, telkens mooi en verzorgd in beeld gebracht en aangevuld met vier recepten. (DB)

2016 Tony Le Duc voor Minestrone Cookbooks
© 2016 Tony Le Duc voor Minestrone Cookbooks

Garage Culinair, uitgeverij Minestrone, 320 pagina's, 45 euro.

2016 Minestrone Cookbooks
© 2016 Minestrone Cookbooks

Bier brouwen, fermenteren, eigen pralines creëren, pensen draaien, gezonde limonades bereiden, zuurdesembrood bakken. Voor de ene is het een uit de hand gelopen hobby, voor de andere een zoektocht naar een bepaalde techniek, een gezonde nieuwsgierigheid naar een bepaalde ambacht of nuttige vrijetijdsbesteding. Er zijn wel meerdere redenen waarom mensen zich thuis, zonder enige commerciële drijfveer maar met heel veel passie, toeleggen op het klaarmaken van eigen culinaire producten. Om te weten waar het vandaan komt, bijvoorbeeld. Of omdat homemade producten gewoon veel lekkerder smaken. Ze doen het in de garage, het kleine atelier in de achtertuin, of gewoon in de keuken. In het nieuwe boek Garage Culinair bundelt foodfotograaf en uitgever Tony Le Duc het verhaal van zestien gedreven ambachtslui uit onze contreien en hun authentieke producten. Goed voor boeiende lectuur in 320 pagina's waar de passie van af spat, telkens mooi en verzorgd in beeld gebracht en aangevuld met vier recepten. (DB)