Nieuw bij Marks & Spencer: pitloze snackavocado met eetbare schil

© Marks & Spencer

Kerstomaatjes, minipaprika’s en cocktailkomkommers in meeneemverpakkingen krijgen er opvallend gezelschap bij: de mini-avocado heeft zijn opwachting gemaakt. De kleinere vruchten zijn pitloos en hebben een eetbare schil.

De Britse winkelketen Marks & Spencer heeft deze eindejaarsperiode een bijzondere nieuwe gast in haar rekken liggen. Om het aantal ‘avocadohanden’ (zo worden blessures genoemd wanneer het ontpitten niet helemaal volgens plan verliep) terug te dringen, verkoopt de keten nu pitloze avocado’s. De vruchten zijn met hun vijf à acht centimeter ook wat kleiner dan een gemiddelde avocado en hun schil is veel dunner en daardoor ook eetbaar.

Dat zou volgens de winkelketen niet liggen aan genetische manipulatie, maar wel aan de natuur zelf: deze avocado’s komen voort uit een onbevruchte avocadobloesem. De vrucht ontwikkelt zich dan wel, maar zonder een pit in stopt de groei al redelijk snel. Het resultaat daarvan: een potentieel nieuwe hype in foodland.

De smaak verschilt naar verluidt amper van die van een normale avocado. Nieuwsgierige avocadofans hebben wel geen tijd meer te verliezen, want de ‘snackvocado’ wordt enkel verkocht tijdens december. Een pakje in Marks & Spencer kost twee pond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content