New Yorks ijsje kost 800 euro

© Reuters

Bladgoud en zeldzame ingrediënten maken het ijsje in het New Yorkse restaurant Serendipity zo duur.

Met zijn 800 euro behoort de ‘Golden Opulence Sundae’ tot de duurste desserten ter wereld. Wie het wil proeven, kan terecht in het beroemde, New Yorkse restaurant Serendipity. Al moet je wel twee dagen op voorhand reserveren.

Wat het ijsje zo duur maakt? Het heeft een laagje eetbaar bladgoud van 23 karaat en bevat naast twee soorten vanille uit Tahiti en Madagaskar ook twee soorten chocolade: de duurste chocolade ter wereld, de Amedei Porcelana, en stukken zeldzame Chuao-chocolade uit Venezuela.

Daarnaast is het ijsje bedekt met in bladgoud gehulde amandelen, gesuikerd fruit uit Parijs dat 78 euro per pond kost en een vergulde bloem van suikerwerk waar acht uur aan gewerkt is. Een chocoladen truffel en een kersen uit marsepein maken het geheel af. De kristallen bokaal, die 230 euro kost, mag de klant als aandenken houden.

Zo’n vijftig klanten per jaar bestellen het dure ijsje in het restaurant, waar ook Marilyn Monroe en Jackie Kennedy regelmatig over de vloer kwamen. Het ijsje kwam op de kaart naar aanleiding van de 50e verjaardag van het restaurant, intussen acht jaar geleden.

In 2007 haalde het restaurant met zijn The Frrrrozen Haute Chocolate, dat een kleine 20.000 euro kost, een plaatsje in het Guinness Book of World Records. (The Daily Mail/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content