New Places To Be bundelt de beste adresjes van het moment in één boek

© KG

De website New Places To Be heeft er een offline zusje bijgekregen. Deborah Dekrem, Eline VandeGehuchte en Barbara Goffaerts presenteerden vorige week hun papieren leidraad voor een hip uitgangsleven.

Als je tot vorige weekend iets wou gaan eten of drinken in stijl in een onbekende stad stond newplacestobe.com gegarandeerd klaar om je wegwijs te maken in de grabbelton van horecazaken. Als je dat vandaag wil doen, hoef je er zelfs niet eens meer wifi voor te hebben. Het boek New Places To Be – The 100 best hotspots to eat, drink and sleep bundelt honderd nieuwe horecazaken met pakken karakter.

Of je nu gewoon een boterham wil eten of luxueus overnachten: het boek bevat voor ieder wat wils. “New Places To Be wil niet enkel informeren, maar ook inspireren,” zegt redactielid en foodie Deborah Dekrem. “Ons boek is bijna een visuele wandeling door het horecalandschap van België.” Wij spraken met redactrice Eline VandeGehuchte.

Waarom ook nog een boek als je al een goede website hebt?

“Eerst en vooral omdat er simpelweg nog niets als ons boek bestond. Je hebt wel stads- of restaurantgidsen, maar niet iets dat alle soorten hotspots in een groot gebied bundelt. Ons online publiek is de laatste tijd enorm gegroeid, dus mensen zijn wel geïnteresseerd in wat wij aanbieden. Het boek New Places To Be is dan ook een mooie kers op de taart.”

De voltallige redactie van New Places To Be.
De voltallige redactie van New Places To Be.© KG

Zijn jullie niet bang dat er bijvoorbeeld zaken die in het boek staan zullen sluiten en dat het zo gedateerd raakt?

“We hebben daar zeker aan gedacht tijdens de selectie van de zaken. Zo hebben we er bijvoorbeeld geen pop-ups in opgenomen, terwijl die uiteraard wel op de site staan. Verder kan ik me niet voorstellen dat de honderd zaken die we in ons boek hebben opgenomen, binnenkort zouden sluiten: daarvoor draaien ze simpelweg te goed.

We gaan met New Places To Be niet alleen op zoek naar nieuwe horecazaken, maar ook naar plekken die in iets specifiek uitblinken. Daarbij letten we erg op het interieur, de sfeer die gecreëerd wordt en de gastvriendelijkheid. We proberen altijd op zoek te gaan naar wat er uniek is aan een zaak en waarin er creativiteit schuilt.”

Opmerkelijk: jullie boek is tweetalig. Engels staat er broederlijk onder het Nederlands.

“Ja, dat hebben we zo gedaan zodat het boek als leidraad gebruikt kan worden door toeristen die op ontdekkingstocht willen gaan. We willen dat internationale aspect ook graag nog verder doortrekken op de website. Nu verschijnt er af en toe al een Engelse tekst op, maar in de toekomst zal dat nog meer worden. Bovendien willen we er ook buitenlandse adressen in opnemen. Nu staan er wel al wat adressen in bijvoorbeeld Amsterdam en Parijs bij, maar het is onze bedoeling om dat te verruimen tot heel Europa.”

Hoe komen jullie al die adressen op het spoor?

“Ten eerste natuurlijk door onze eigen ervaringen. Ik loop niet meer op dezelfde manier door een stad als toen ik nog niet bij newplacestobe.com werkte: ik wandel vaker eens binnen als ik een nieuwe zaak tegenkom. Bovendien krijgen we ook erg veel tips van lezers binnen via de website.

New Places To Be bundelt de beste adresjes van het moment in één boek
© KG

Het was een heel moeilijke keuze om maar honderd zaken in het boek op te nemen. Bij de selectie hebben we gelet op verschillende factoren. Ze moesten eigentijds en hip zijn, maar we vinden het even belangrijk om jonge ondernemers in de schijnwerpers te zetten.

Naast die nieuwe snaken staan er ook een aantal klassiekers in New Places To Be. Iedereen kent bijvoorbeeld Balls & Glory al, maar dat blijft een hotspot die we niet mochten missen. We hebben een mix proberen maken van gloednieuwe zaken en iets oudere vaste waarden die nog steeds uniek en creatief zijn. De uiteindelijke selectie is dus een mengeling geworden, maar een ding is zeker: het zijn honderd zaken met karakter.”

New Places To Be is verkrijgbaar bij Lannoo voor 17,99 euro.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content