De uit Zwitserland afkomstige Jean Neuhaus opende in 1857 een apotheek in de Koninginnegalerij in Brussel. Sommige slecht smakende medicijnen verpakte de apotheker in een laagje chocolade.

Vijfenvijftig jaar later, in 1912, verving kleinzoon Jean Neuhaus de medicinale vulling door een snoepvulling en hiermee werd het eerste gevulde chocolaatje geboren. Jean doopte zijn creatie 'praline'. Enkele jaren later vond zijn vrouw de Ballotin uit, het doosje waarin pralines nog steeds worden verpakt.

Honderd jaar later is Neuhaus een wereldwijd bekende chocolatier met meer dan 1500 verkooppunten, en nog steeds 100% Belgisch. Het aangeboden assortiment is breed. Iedere praline heeft een eigen vorm, kleur, smaak en draagt een naam.

Bekende creaties bestaan ondertussen al vele decennia, zoals de Bonbon 13, die in 1937 op de markt kwam. Dat jaar werd ook de praline Astrid gelanceerd, ter nagedachtenis van Koningin Astrid. Speciaal voor de Expo 58 werd de Caprice en de Tentation gecreëerd. En in 2009 belandde Jean in de etalage.

Voor de honderdste verjaardag lanceert het chocoladehuis de Precious-collectie. De nieuwe chocolaatjes waaraan drie jaar gewerkt is, worden als juweeltjes gepresenteerd in een bijzondere doos. Ze hebben ook elk een unieke naam. De collectie (30 euro) is vanaf 1 oktober verkrijgbaar. (DB)

De uit Zwitserland afkomstige Jean Neuhaus opende in 1857 een apotheek in de Koninginnegalerij in Brussel. Sommige slecht smakende medicijnen verpakte de apotheker in een laagje chocolade. Vijfenvijftig jaar later, in 1912, verving kleinzoon Jean Neuhaus de medicinale vulling door een snoepvulling en hiermee werd het eerste gevulde chocolaatje geboren. Jean doopte zijn creatie 'praline'. Enkele jaren later vond zijn vrouw de Ballotin uit, het doosje waarin pralines nog steeds worden verpakt. Honderd jaar later is Neuhaus een wereldwijd bekende chocolatier met meer dan 1500 verkooppunten, en nog steeds 100% Belgisch. Het aangeboden assortiment is breed. Iedere praline heeft een eigen vorm, kleur, smaak en draagt een naam. Bekende creaties bestaan ondertussen al vele decennia, zoals de Bonbon 13, die in 1937 op de markt kwam. Dat jaar werd ook de praline Astrid gelanceerd, ter nagedachtenis van Koningin Astrid. Speciaal voor de Expo 58 werd de Caprice en de Tentation gecreëerd. En in 2009 belandde Jean in de etalage. Voor de honderdste verjaardag lanceert het chocoladehuis de Precious-collectie. De nieuwe chocolaatjes waaraan drie jaar gewerkt is, worden als juweeltjes gepresenteerd in een bijzondere doos. Ze hebben ook elk een unieke naam. De collectie (30 euro) is vanaf 1 oktober verkrijgbaar. (DB)