Nespresso lanceert twee Grands Crus met een uitzonderlijk hoge intensiteit

© Nespresso

Nespresso, het bekende koffiemerk, heeft in Sevilla twee nieuwe Grands Crus, Kazaar en Dharkan, gelanceerd. En Weekend.be was er bij.

Kazaar en Dharkan zijn beschikbaar in de Nespressowinkels en op nespresso.com

Koffiegigant Nespresso heeft de Zuid-Spaanse stad Sevilla uitgekozen als decor voor de lancering van twee nieuwe capsules. De twee nieuwe smaken verleggen de grenzen van de intensiteitsschaal van het merk, die van 1 tot 10 gaat.

We hebben de nieuwe smaken ontdekt tijdens een reeks van vier workshops. Na een sessie over de bereiding van cappuccino’s en andere lattes (het hartje in de melkschuim aanbrengen vergt trouwens een zekere dosis talent), hebben we ontdekt hoe belangrijk de technologie in de koffie-business is. De koffiezetmachine speelt immers een doorslaggevende rol in de smaak. Dezelfde koffie smaakt helemaal anders met een percolator, een cafetière of een espressomachine.

Daarna hebben Karsten Ranitzsch en Alexis Rodriguez, de twee aanwezige koffie-experten, ons de kunst van het degusteren van koffie aangeleerd. Verder hebben beide heren ons ook het creatieproces van een grand cru uitgelegd. Volgens Karsten Ranitzsch bestaan er verschillende manieren om nieuwe smaken te creëren.

De lancering van een nieuwe grand cru vergt onderzoek en studies die soms meerdere jaren kunnen duren. Dit om de eenvoudige reden dat elke nieuwe smaak een verrassingseffect moet creëren en een verschillend aromaprofiel moet vertonen. In die context, organiseert het merk regelmatig degustaties en maakt ze gebruik van de sociale media om de smaak van de consument te achterhalen.

Ten slotte heeft Christine Manfield, een befaamde Australische chef die ook wel eens de “Koningin der Specerijen” genoemd wordt, ons kennis laten maken met een aantal specerijen om de geur-en smaakzin te stimuleren.

De nieuwe smaken

Kazaar, met een intensiteit van 12, is het resultaat van een innovatieve blend die zijn sterkte dankt aan de twee soorten Robusta koffiebonen uit Guatemala en Brazilië. Kazaar wordt bij voorkeur als ristretto (25 ml) geserveerd, maar hij kan ook gedronken worden als espresso (40 ml), voor wie een iets smeuïgere afdronk verkiest.

De eerder fluweelzachte toetsen van Dharkan vinden hun oorsprong in het langzame brandproces bij lage temperaturen. Met die brandtechniek wordt het zachte en verleidelijke karakter verkregen uit een blend van Arabica koffiebonen uit Latijns-Amerika en uit Azië.

George Clooney

Hoewel George Clooney helaas niet aanwezig was op de lancering, kunnen we ons binnenkort troosten met de nieuwe Nespresso-spot waarvan de opnames vrijdag in Los Angeles plaatsvinden.

Céline Bouckaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content