De nieuwste limited edition van Nespresso is er eentje om u tegen te zeggen: Hawaii Kona, genoemd naar het unieke koffieteeltgebied op het zonnige eiland. De nieuweling in het gamma van de luxekoffiegigant krijgt vanwege zijn uitzonderlijke kwaliteit het etiket Special Reserve en ligt nu in de Nespresso Boutiques.

De Hawaïaanse konaboon is een van de meest exclusieve koffiebonen van de planeet en staat logischerwijze bovenaan het verlanglijstje van doorwinterde koffieliefhebbers. De bonen groeien in unieke omstandigheden: op de vulkanische hellingen, bij ideale temparaturen en beschermd tegen nefaste weersinvloeden. In combinatie met de minutieuze manuele teelt- en roostermethoden heeft Hawaii Kona dan ook alle kenmerken in huis om een unieke smaak af te geven. De koffie heeft een heerlijk fruitig aroma met een subtiele notentoets, en een mooie en opvallend lange afdronk.

Zeldzame koffiesoort

Op de schaal van intensiteit scoort de nieuwe Nespressocapsule vijf op tien. Hawaii Kona viseert daarmee elk koffiemoment van de dag. Hoe degusteren? Bij voorkeur als espresso, maar hij kan ook verrijkt worden met een wolkje melk om de smaak van geroosterde noten en hazelnoten te versterken.

Het exclusieve karakter van de limited edition vertaalt zich ook naar de zeer beperkte oplage en de prijs per capsule, €1,2. Kona levert immers wereldwijd slechts 0,3 procent van de totale koffieproductie. Een bijzonder zeldzame koffiesoort dus, die ook naar alle waarschijnlijkheid niet lang in de Boutiques zal liggen. Snel zijn is de boodschap.

Exclusieve giftbox

Speciaal voor Hawaii Kona heeft Nespresso ook de traditionele etui van tien capsules opnieuw uitgebracht. De verpakking in glanzend aluminium opent voor de gelegenheid bovenaan.

Wie helemaal exclusief wil gaan, moet zich de limited edition gift box aanschaffen. Het design koffertje gemaakt uit edele materialen bevat een elegant dienblad, twee espresso-koppen uit de Pixie collectie en twee Nespresso Hawaii Kona etuis. Een collector's item dus.

Hawaii Kona is vanaf 2 november verkrijgbaar in de Nespresso Boutiques in Antwerpen, Brussel, Luik, Gent en Luxemburg. Een etui van 10 capsules kost 12 euro. De Hawaii Kona Gift Box kost 100 euro.(DB)

De nieuwste limited edition van Nespresso is er eentje om u tegen te zeggen: Hawaii Kona, genoemd naar het unieke koffieteeltgebied op het zonnige eiland. De nieuweling in het gamma van de luxekoffiegigant krijgt vanwege zijn uitzonderlijke kwaliteit het etiket Special Reserve en ligt nu in de Nespresso Boutiques.De Hawaïaanse konaboon is een van de meest exclusieve koffiebonen van de planeet en staat logischerwijze bovenaan het verlanglijstje van doorwinterde koffieliefhebbers. De bonen groeien in unieke omstandigheden: op de vulkanische hellingen, bij ideale temparaturen en beschermd tegen nefaste weersinvloeden. In combinatie met de minutieuze manuele teelt- en roostermethoden heeft Hawaii Kona dan ook alle kenmerken in huis om een unieke smaak af te geven. De koffie heeft een heerlijk fruitig aroma met een subtiele notentoets, en een mooie en opvallend lange afdronk. Zeldzame koffiesoortOp de schaal van intensiteit scoort de nieuwe Nespressocapsule vijf op tien. Hawaii Kona viseert daarmee elk koffiemoment van de dag. Hoe degusteren? Bij voorkeur als espresso, maar hij kan ook verrijkt worden met een wolkje melk om de smaak van geroosterde noten en hazelnoten te versterken. Het exclusieve karakter van de limited edition vertaalt zich ook naar de zeer beperkte oplage en de prijs per capsule, €1,2. Kona levert immers wereldwijd slechts 0,3 procent van de totale koffieproductie. Een bijzonder zeldzame koffiesoort dus, die ook naar alle waarschijnlijkheid niet lang in de Boutiques zal liggen. Snel zijn is de boodschap.Exclusieve giftboxSpeciaal voor Hawaii Kona heeft Nespresso ook de traditionele etui van tien capsules opnieuw uitgebracht. De verpakking in glanzend aluminium opent voor de gelegenheid bovenaan. Wie helemaal exclusief wil gaan, moet zich de limited edition gift box aanschaffen. Het design koffertje gemaakt uit edele materialen bevat een elegant dienblad, twee espresso-koppen uit de Pixie collectie en twee Nespresso Hawaii Kona etuis. Een collector's item dus.Hawaii Kona is vanaf 2 november verkrijgbaar in de Nespresso Boutiques in Antwerpen, Brussel, Luik, Gent en Luxemburg. Een etui van 10 capsules kost 12 euro. De Hawaii Kona Gift Box kost 100 euro.(DB)