Nespresso brengt Colombiaanse lentecollectie op de markt

Deze lente verrast Nespresso met de Limited Edition Colombian Terroirs 2014. De Nespresso koffie-experten trokken naar de rijke en diverse koffieregio’s van Colombia om twee Grands Crus, Cauca en Santander, te ontwikkelen voor hun lentecollectie.

Deze lente verrast Nespresso met de Limited Edition Colombian Terroirs 2014. De Nespresso koffie-experten trokken naar de rijke en diverse koffieregio’s van Colombia om twee Grands Crus, Cauca en Santander, te ontwikkelen voor hun lentecollectie.

Voor de nieuwe Limited Edition ging Nespresso op zoek naar groene koffie uit de Cauca en Santander regio’s. De Arabica bonen die gebruikt worden voor deze twee Grands Crus hebben een zeer verschillend aromatisch karakter en smaakprofiel.

Voor de Pure Origin Grand Crus gebruikt Nespresso koffiebonen afkomstig van hetzelfde land, maar de twee Limited Edition Grands Crus tonen aan dat dezelfde Arabica koffieboon die op een andere plaats geoogst wordt een zeer diverse smaakervaring kan creëren.

De Cauca en Santander regio’s

Cauca en Santander zijn regio’s die liggen aan de twee uiteinden van Colombia. Nespresso werkt er al vele jaren nauw samen met de lokale koffieboeren in het kader van het AAA Sustainable Quality™ Programma.

Cauca is een groene, vruchtbare regio in het zuidwestelijke deel van Colombia. De koffiestruiken groeien hier in kleine koffieplantages op bergflanken waar ze dankzij de nabijheid van de evenaar bijna het hele jaar door kunnen genieten van de warme zonnestralen. De Grand Cru Cauca wordt gekenmerkt door zijn fruitige, wijnachtige aroma en licht pittige smaak. Deze Limited Edition heeft complexe aroma’s en een intensiteit 6.

Santander is een drogere regio in het noordoosten van het land en wordt omringd door de steile bergen aan het uiteinde van de Andes. Hier groeien de koffiestruiken in de schaduw van hoge bomen die hen beschermen tegen de intense zon. De Grand Cru Santander heeft een geroosterde smaak met delicate tonen van karamel. Deze Limited Edition is een evenwichtige koffie met intensiteit 7.

Bereiding

Beide Grands Crus worden het best als espresso (40ml) gedronken, maar behouden ook hun kenmerken als ze met melk bereid worden. In dat geval raden de koffie-experten van Nespresso voor Cauca een Cappuccino-bereiding aan en voor Santander een Latte Macchiato-bereiding.

Praktisch

De twee Limited Editions zullen in België vanaf 20 maart 2014 verkrijgbaar zijn in de Nespresso Boutiques en online op www.nespresso.be voor € 4,2/sleeve. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content