Nederlandse horeca in de bres voor ontwikkelingslanden

© epa

Een klein bedrag van twintig cent kan een kindermondje voeden.

Onder het motto ‘Wij eten, zij eten’ probeert ex-restauranthouder Leon Aarts wereldwijd horecacollega’s te overtuigen een klein bedrag van elke verkochte maaltijd weg te schenken aan de ontwikkelingslanden. Al vijftig restaurants uit de Nederlandse regio Maastricht hebben hun schouders onder het liefdadigheidsproject gezet.

Het concept van ‘Extraordinary Ones’ is vrij eenvoudig: door twintig cent per verkochte maaltijd af te staan kunnen kinderen uit een ontwikkelingsland van een maaltijd op school genieten. Met onder meer steun van de wereldkampioen koken Toine Smulders (Villa Copera) en Nederlandse topkok Hans van Wolde (Beluga) hoopt de initiatiefnemer duizend deelnemers te bereiken.

Om dat doel te verwezenlijken geeft de organisatie op 10 mei de Nederlandse aftrap van het liefdadigheidsproject in Jamie Oliver’s Amsterdamse restaurant ‘Fifteen’. Het project verwelkomt zowel top chefs als pizzabakkers en café-uitbaters om samen het goede doel te steunen.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content